Ramazan Kural

Ramazan Kural

Müslümanlara saldırının sonu gelmiyor!

Müslümanlara saldırının sonu gelmiyor!

Dün çok can sıkıcı bir haberle güne başlamak zorunda kaldı dünya Müslümanları. Yeni Zelanda’da iki camiye teröristler tarafından yapılan baskın sonucunda 50’ye yakın insan katledildi. Bu nasıl bir vahşettir anlamak mümkün değil.

Dünya nereye gidiyor? İnsanlık nereye gidiyor? İnsan öldürmek, hem de ibadet anında bunu yapmak nasıl bir vicdandır, nasıl bir insanlıktır?

Nur camine yapılan bu ırkçı ve faşistçe saldırı bütün Müslüman alemini derinden yaralamıştır. Bunu kin nasıl izah edecek bilmiyorum, ama bunu yapanları Allah kahretsin. Ben bu saldırıyı İslam ve Müslüman karşıtı olan sapık zihniyetlilerin yaptığını düşünüyorum. Canice bir eylem tarzı bu.

Dünya Müslümanları bu konuda neler yapabilir bilmiyorum, ama artık bir duruşun sergilenmesi lazım. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu terörizme mutlaka, ama mutlaka dur denmeli. Çünkü, bunun sonu gelmeli. Hristiyanlara da yapılmasını da istemem. Sonuçta insana yapılan bu canilik nerede ve kime yapılırsa yapılsın caniliktir.

Müslümanların en hassas gününde yapılan bu saldırıyı kınamak yetmez. Onun içindir ki, 2 milyara yaklaşan Müslüman nüfusu ayağa kalkmalı ve en üst perdeden tepkisini koymalıdır. Başta türlü olmaz. Sadece kınama ve başsağlığı dileme kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir.

Camideki olayı birebir yaşayan görgü tanıklarından birisi olan Ramazan Ali isimli şahsın anlattıkları tüylerimi diken diken etti. Saldırganın içeri girdiğini ve hedef gözetmeksizin ateş ettiğini belirten Ramazan Ali, “Saklanmasıydım ben de ölmüştüm. Dışarı çıktığımda kapıda çok sayıda cansız beden vardı.”

Şerefsizler yaptıkları katliamı telefonla çekerek, bütün Müslüman aleminin canını bir kez daha yakarak, incitmiş. Saldırıyı bilgisayar oyunlarındaki gibi gerçekleştiren şerefsiz, kendi You Tube sayfasından yayınladığı 70 sayfalık manifestosunda Türklere yönelik tehditlerde de bulunmuş.

Bu mübarek günde Yeni Zelanda’da hayatlarını kaybeden Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Allah Müslümanlara böyle bir acıyı bir defa daha yaşatmasın inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR