Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Müslümanı Kur’an ile aldatmak

Müslümanı Kur’an ile aldatmak

Kur’anın ayetlerindeki ilahi hükümlerin nasıl yaşanacağını hayata nasıl uygulanacağını, insanlara örnek olsun diye gönderilen son peygamber Hz. Muhammed’in(sav)in hayatını ve örnekliğini beğenmeyen, Kur’anı Hz. Peygamberin(sav) anladığı gibi anlamayı ve onun gibi yaşamayı red eden bir takım müslümanlar türedi son zamanlarda.
 

Onların fitne ve karalamaları o kadar ileri gitmektedir ki,  cahil cesur olur fehvasınca bu insanlara birkaç soru sorduğunuzda gerek Rasulullah(sav)a hakarete kadar varan, gerek ayetleri inkâra kadar giden bir fitne içinde olduklarını görürsünüz.

 

Kur’ancılar denilen bu sapık fırka, Kur’anı Kerimden başta Tevbe Suresinin son iki ayeti ile Bakara Suresinin son iki ayeti olmak üzere birçok âyetleri ya direkt olarak inkâr etmekteler ya da bazı ayetlerin hükümlerini hevaları doğrultusunda tevilden dolaylı böyle bir fitne içinde yer almışlardır.

 

Rasulullahın(sav) sadık dostları olan Ashabı Kiramı(ra) yalancılık ve iftiracılıkları suçlamanın yanında, Namaz, Hac, kurban, Fıtır Sadakası, Zekât ve örtünme gibi konular ile helal ve haram kavramlarını bile inkar edecek kadar sapıklık içine düşmüş ve düşürülmüşlerdir.

 

Bu sapık fırkanın içine düşürülmüş olan cahil kimseler zaman zaman öyle ahlaksızca düşünceler içinde olurlar ki, yeri geldiğinde Kur’anın bazı ayetlerinin ve Rasulullahın(sav) sahih sünnetinin modern zaman şartlarına ve düşüncelerine uymadığı düşüncesini bile ileri sürmekten çekinmezler.

 

Şimdi bilgi çağında yaşıyoruz iddiası sebebi ile Allah(cc) Rasûlünün(sav) tevhid inancını anlatmak ve Kur’an hükümlerin insanlara en doğru şekilde nasıl yaşanacağını ve uygulanacağını göstermek için gönderilmiş olduğunu red ederek kendi anlayışları doğrultusunda Kur’an ayetlerinden hüküm çıkarmak iddiasında olan bu kişilere dikkat edilmelidir.

 

ÇÜNKÜ BU SAPIK FIRKA MENSUPLARI MÜSLÜMANLARI TABİR CAİZ İSE KURAN İLE VURUYORLAR,  HEM DE TAM CAN EVİNDEN.

 

HADİS İNKÂRCILARI SİZLERİ BU TÜR BİR TAVIRLA ÖNÜNÜ ARKASINI KIRPTIKLARI AYETLERLE

HZ.PEYGAMBERİ BASİT VE İŞLEVSİZ BİR POSTA TATARI YANİ MEKTUPCU GİBİ GÖSTERMEK İÇİN KURULMUŞ SON DERECE BASİT BİR TUZAK VE DÜZENEK CÜMLELERLE KANDIRMASINLAR.

 

Bu kişiler öncelikli olarak şunu hatırlatmak lazım:

 

Allah(cc) gönderdiği Peygamber(sav)her nasılsa bir müddet sonra vefat edecektir ve ölümü ile örnekliği ortadan kalkacaktır dolayısıyla da her insan onu kendi aklı ile dilediği gibi tercüme edip dilediği gibi tevil ederek yaşasın diye Kur’anı mesela Kâbe’nin yakınına bırakarak: “EY İNSANLAR, ALIN SİZE KİTABIM! OKUYUN, ANLAYIN VE GEREGINCE AMEL EDİN” dememiştir.

 

Çünkü sadece kitap okudum demekle ilim öğrenilmez.

 

Kur’anı Kerim yirmi üç yıllık bir sürede ve parça parça, azar azar olmak üzere, insanlara her konuda Kur’anın ışığında yol göstersin, onu onlara hayatın içinde anlatarak ve uygulayarak sorunlarını çözsün ve onları hayatın her alanında yetiştiren diye Hz.Peygamber’e(sav) indirilmiştir

 

Ayet hükmü gereği Rasulullah(sav) Kur’anı Kerimi okuyan, amel eden, öğreten ve hayata uygulayan ve kıyamete kadar takip edilmesi, uyulması gereken örnektir.

 

Rasulullah(sav) kendilerine Kur’an talebesi, Kur’an Müslümanı veya Kur’ancılar gibi isim takanlar ile onların kafası karışık din satıcısı tv hocaları ya da kafası sarmış din bezirgânı öğretim görevlilerinin dediği gibi postacı memed efendi veya ara kablo bağlantısı hiç değildir.

İçinde bulunduğumuz durum ne vahim bir durumdur böyle.

 

Kendilerine kuran Müslümanı diyenler biz Müslümanlara bizim silahımız olan Kuran ayetleri ile saldırıyorlar.

 

Bize ait olanları sahiplenip bize karşı kullanıyor ve bizi vurmaya çalışıyorlar ve bu da güya sahih Müslümanlık adına yapıyorlar.

 

Acı ama gerçek bu.

 

Korkmayın konumuz siyaset değil.

 

Tıpkı son zamanlarda Türkiye’de olduğu gibi devletler içinde örgütlenip bir yapı oluşturup bütün köşe başlarını tutanlar gibi şimdi de islâmî kavramlar içinde bir örgütlenme oluşturup Rasulullahın(sav) Kuranı Kerimin açıklaması ve uygulaması olan sahih hadis ve sünnetini ilga etme faaliyeti söz konusu olmakta.

 

Bu yolla temel birçok islâmî kavram yeniden şekillendirilmeye çalışılıyor müsteşrikler ve onları önder kabul edenler vasıtasıyla.

 

Dikkat edin. Kullandıkları kelimeler aynı kelimeler.

Fakat kelimelere yükledikleri anlamlar çok farklı.

Anlam saptırması yaptırdıkları kelimeler aracılığıyla yaptırmaya çalıştıkları çağrışımlar da.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR