Musikiyle gelen şifa

Musikiyle gelen şifa

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram Kültür, Sanat, Yaşam Etkinlikleri” kapsamında ‘Makamdan Şifaya Tedavi Müzikleri’ konseri icra edildi

Geleneksel Türk müziğinin tedavi amacıyla günümüzde kullanımına örnek teşkil eden program katılımcıların büyük beğenisini topladı. Meram Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram Kültür, Sanat, Yaşam Etkinlikeri” kapsamında ‘Makamdan Şifaya Tedavi Müzikleri’ konseri icra edildi. Programa Meram Belediye Başkan Vekili Hıfsı Soydemir, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, Nijerya Yoruba Kültür Ateşesi ve Kültür Bakanı Valley, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfü Şimşek, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, Meram Belediyesi Meclis Üyeleri, Tapu ve Kadastro V. Bölge Müdür Vekili Kenan Çiftçi, AK Parti Meram İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3 BÖLÜMLE MAKAMDAN ŞİFAYA TEDAVİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu tarafından icra edilen ve üç bölümden oluşan Makamdan Şifaya Tedavi Müzikleri Konseri Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Şifa-i nevm olarak adlandırılan ilk bölümde sunulan eserlerle; günün stresinden kurtulma, uyku öncesi gevşeme,  rahatlama ve uykuya ön hazırlık konusu işlendi. Konserin ikinci bölümünde ise dinleyiciyi anne karnındaki döneme geri götürerek orada yaşanılan deneyimi şimdiki bilinç düzeyinde de yaşatma durumu salondakilere aktarılmaya çalışıldı. “Şifa-i safâ” olarak adlandırılan üçüncü bölümde ise keyifsizlik ve sıkıntı hissedilen dönemlerde motivasyon sağlamak, pozitif duygulanım ve uyarıcı etki oluşturmak, güne daha zinde, dinamik ve enerjik başlamanın yansıtılması amaçlandı.

“KADİM BİR MEDENİYETİN KÜLTÜRÜNE SAHİBİZ”

Program sonunda Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürü Fadıl Atik’e çiçek takdiminde bulunan Meram Belediye Başkan Vekili Hıfsı Soydemir, “O kadar kadim bir medeniyetin kültürüne sahibiz ki bugün burada bulunan yabancı misafirlerimizle konuştuğumuz zaman kültürümüzde Osmanlı’nın net olarak izlerinin olduğunu söylediler ve ben çok duygulandım. Ruhu adeta dinlendiren ve bu güzel konseri icra eden sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Yüreklerine sağlık” dedi. Ticari temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen ve Makamdan Şifaya Tedavi Müzikleri Konseri’ne katılan Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba ile Nijerya Yoruba Kültür Ateşesi ve Kültür Bakanı Valley, sanatçılara teşekkür ederek Afrika Müzikleri gibi Türk Müzikleri’nin de çok güzel olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.