Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

MÜSİAD'ın Başarı Ödülü Verme Galası

MÜSİAD'ın Başarı Ödülü Verme Galası

MÜSİAD Konya Şubesi’nin iş adamlarından başarılı olanlara ödül verme galası davetine icabet etmeye giderken belleğin hatırlattıklarını yazmış ve binanın merdivenlerine gelişim de bırakmıştım.
Evet, merdiven başına geldiğimde şöyle bir baktım etrafıma! “Nerede kaldı o günler” diye geçirirken bellek çalışıverdi yine!
Zaman zaman vagonla gelecek, ev sobalarında yakıp ısınabileceğimiz azami 250 kg’lık kok kömürünü alabilmek için, diğer halk gibi rahmetlik babam da her gün sabah istasyona gidip vagonun gelişini öğrenip sıraya girer ve elinde ki kafakağıdı (Nüfus cüzdanı) ile günlerce ve saatlerce sıraya girerlerdi. Bu yerlerde ayrıca tek atlı yaylı taşıma arabaları park eder müşteri beklerlerdi.
50’li evveli hükümetlerin bu ezasını bilemeyen günümüzün orta yaş ve gençleri bu günün ısınma rahatlığı içinde şikâyetçi olurken, dün o hükümetlerin devamı elitlerin inandırıcılıktan uzak söylemlerine şakşaktan geri kalamıyor!
Yaklaşık 30 bin M2’lik bu alan, yıllar sonraki kömür dağıtımına son verilince satılmış ola ki MÜSİAD üyeleri tarafından kurulan kooperatifçe alınıp her blokta 24 daireli beş blok ile MÜSİAD’ın kullandığı konferans salonu yanılmıyorsam 2002 yılda hizmete sunuldu.
***
Merdivenleri çıkıp içeriye girerken teşrifatçıların tokalaşması ile ortalama 55 yaş civarında olan iş adamları ile selamlaştık. Sessiz konuşmalar ile kimseyi rahatsız etmezlerken yeni gelenler her biri ile kafa tokuşturup kucaklaşıp selamlaşıyordu. Ne güzel bir kaynaşma değil mi?. Dükaların toplantısında zaten konferans salon koltuklarında oldukları için yapamıyorlar bu kaynaşmayı. Bir resmiyet havası kaplıyor bazen karşılıklı bağrışımlar da olabiliyor onlarda.
Muhalefet partisi ve protokole davetiye gönderilmiş ama fazlaca tanımadığım için katılımları şöyle sıralayabilirim. AK Parti Milletvekili Mustafa Kabakçı, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, 23. dönem AK Parti Konya milletvekillerinden bazıları, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, İşkur Konya Müdürü Tahsin Güven MÜSİAD Konya Şubesi 2., 3. ve 4. dönem şube başkanları ve MÜSİAD üyesi işadamları iştiraki ile salonda boş yer kalmamış ayakta olanlar bile bulunmakta idi.
Gözlerim diğer Siyasi ve bilhassa CHP’den birilerini aradı ama görme imkânı bulamadı.
***
Tören galasında güzel ve yerinde konuşmaların tamamını sunmak ve bilhassa MÜSİAD Genel Başkanı Sayın Ö. Cihad Vardan’ın dinleyenleri kırıp döktürdüğü alkışlar arasındaki söylemini tam sunmak isterdim ama MÜSİAD’ın basın ilgilileri gönderemeyince alabildiğim notlar ile kalmış olmaktayım.
Konuşma açılımını yapan ve yeniden başkanlığa seçilen Sayın Aslan Korkmaz “Derneğin ilk kurulduğu dönemde Konya’nın 10 milyon dolar ihracat yapan bir il iken bugün 1,2 milyar dolar ihracat yapan bir il konuma geldik. O dönemlerde iş adamlarımızın birçoğu yurtdışına çıkmamış kişilerdi. Özellikle MÜSİAD ile birlikte yurtdışını fark ettik. İhracat yapar olduk. Şubemiz 260 üyesiyle Konya’da iş dünyasına hizmet etmeye devam ediyor. Bizler sizlerden aldığımız emaneti daha iyi konuma taşıyabilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Biliyoruz ki misyonumuz iş adamlarımızın bundan önce olduğu gibi, bundan sonrada daha ileri seviyelere gelebilmesini sağlamak” derken söz alma sırası ile saz alıp döktürenler oldu.
İlk konuşma Kuruluşun 2. Dönem başkanlığını yapan Sayın Hasan Angı özetle “MÜSİAD’ın bize ne verdiği çok önemli. 22 yıllık süreçte birçok aşamalardan geçildi. Bizler ilk olduğumuz noktada değiliz. Temel hedefler belirleme önemli. Yenidünya düzenine ayak uydurmalı, yeni hedefler koymalıyız. Ve unutmamalıyız ki umutsuzluğa yer vermeden yola devam etmeliyiz” derken…
3. dönem başkanı Sayın Ziya Özboyacı “Derneği kurarken çetin yollardan ve zorluklardan geçtik. Üyelerimiz yaşadığımız sıkıntıları aşabilmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdi. Ancak, Ak Parti hükümetiyle birlikte bu zorlukları aşabildik. Bizim söylem olarak yapılmasını istediğimiz birçok konu bu dönemde yapıldı. Hamdolsun ki hiçbir şey eskisi gibi değil” döktürüşünü yaptı.
4. dönem başkanlığı yapan ve halen KTO başkanı Sayın Selçuk Öztürk de “Eskiden salonların tıklım tıklım dolduğu konferanslar şimdi fazla rağbet görmüyor. İşlerimiz ve iş adamlarımız süreç içinde ciddi değişim yaşadı. Bizim bir dönem zorlu şartlarla getirdiğimiz konukları şimdi iş adamlarımız kendi bütçeleri ile getirebiliyor. Bundan sonraki dönemde MÜSİAD’ın her üyenin sorunlarına göre çözüm üreteceğini düşünüyorum” sözleri ile bitirdi.
Ve MÜSİAD Genel Başkanı Sayın Vardan kahkahadan kırdırdığı sözleri ile özetle şöyle diyordu.
“Konya'ya geldiğimde mutlu oluyor, bu kente koşa koşa gelmek istiyorum. 
 Bu ülkeye nasıl hizmet ederiz diye çalışıyoruz. Sadece Konya'da değil, tüm Türkiye'de bir gönül adamı, gönül insanı, gönüllü iş adamı olarak ''bu ülkeye nasıl hizmet eder, kalkındırabiliriz''” derken
''2001 yılında o büyük krizi geçirdiğimiz günlerde, o gün deselerdi ki size 'ya kardeşim bugünler geçici siz inanmayın bunlara. 10 sene sonra Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olacak' denilmesine kaç kişi inanırdı. Bu ülkede, bu hayal olarak görünüyordu'
Beraberlik örneğinin tüm illere yayılmasını umut ettiğini anlatan Vardan, ''Bu birliktelik biraz oluşmaya başladı. Ülke kalkınıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu yıldan bu yana yaklaşık 2002'ye kadar olan dönemde çok sayıda hükümet görmüş bu ülke. Bu memlekette bir şekilde siyasi istikrarı biz tutturamamışız. Belki kimin geldiği ilk başta önemli değil. Ama sonuçta eğer bir siyasi istikrarı bu ülkede yakalamışsak ve o iktidar gelip olayların çözümüyle ilgili bu birlik beraberliği oluşturuyorsa o zaman bir şeyler çıkıyor.” şeklinde döktürdü.
İleri notlarım ile Konuşmacılardan MHP Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı, AK Parti Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kabakçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek’in Konya meseleleri üzerindeki veciz konuşmalarına yerim kalmadı kendilerinden ve sizlerden özür beyanımla…
Toplantı çeşitli kollarda başarı sağlayan aralarında Basın olarak Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sayın Mustafa Arslan’ın da bulunduğu iş adamlarına alkışlar arasında verilen ödüllerle sona erdi.
***
Tüm Müslüman kardeşlerimin Mevlid Kandili’ni kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.
***
Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR