MÜSİAD'da başkan Okka

MÜSİAD'da başkan Okka

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nde 22. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Lütfi Şimşek'ten boşalan MÜSİAD Konya Şube Başkanlığına genç iş adamı Ömer Faruk Okka seçildi.

Bir otelde gerçekleştirilen Programa Konya Valisi Yakup Canbolat, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Konya Şubesi 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, K.K.T.C Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya Şubesi Eski Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, Nijerya Yoruba Krallığı Kültür Ataşesi ve Kültür Bakanı Dr. Wanle Akinboboye, çok sayıda Afrika Büyükelçileri, MÜSİAD yönetimi ve davetli katıldı.

İŞ DÜNYASI DAHA DA İLERLEYECEK

Programda ilk sözü alan MÜSİAD Konya Şubesinin 6. Dönem Başkanı Lütfi Şimşek, görev süresince en iyi hizmeti vermeye gayret ettiğini belirterek, "'Üretmeye ve Direnmeye Devam' sloganıyla hareket ederek ekonomideki çarkların dönmesi için herkesi gündüzleri çalışmaya, geceleri direnmeye çağırdık. 23 Temmuz itibariyle OHAL ilan edilmesinin ardından algı yönetimi savaşları başladı. Düşmanın hilesi ne kadar büyük olursa olsun, aziz Türk Milleti bununda üstesinden gelmeyi bilecektir. Ülkemizin aleyhinde sürdürülen tüm karalama kampanyalarına rağmen, Konya iş dünyası olarak ülkemize ve ekonomimize güvenmekteyiz. Türk ekonomisinin büyümeyi, istihdamı, refahı ve kalkınmayı hedef alan bir ekonomi olduğu asla unutulmamalıdır. 2017’de Konya, ihracat rakamlarını artırmaya, ülkesini büyütmeye devam edecektir. İş dünyası açısından 2016 yılının zor bir dönem olduğu ortadadır. Bu zor şartlar ülkemizi ve şehrimizi 2023 için önümüze koyduğumuz hedeflerden alıkoyamayacaktır" ifadelerine yer verdi.

AFRİKA İLE İLİŞKİLER GELİŞMELİ

MÜSİAD’ın yurt içi ve yurt dışındaki yerine dikkat çeken MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da, "Kurucularımız MÜSİAD’ı kurarken, zamanın toprağına o fikir tohumunu ekerken elbette ana felsefemizi ortaya koymuşlardı. O ana felsefeden ayrılmadan günün ihtiyaçlarını değerlendirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin geldiği durumu göz ardı etmeden tarihiyle, değerleriyle, kimliğiyle barışık yeni Türkiye’ye geçtiğimiz bu günlerin ihtiyaçlarından bahsediyorum. Bu noktada hem yenilikçi çabaları, hem de kadim değerleri birlikte sürdürüyor, biz Türkiye’nin yeni yüzüyüz diyoruz. Programda bulunan Afrika Büyükelçileri'nin katılımı da bizler için ayrı bir şanstır. MÜSİAD olarak tarihsel ve kültürel yakınlığımız olan bölgeler ve özellikle Afrika ile ilişkilerimiz bizler için çok önemlidir” dedi.

K.K.T.C ÖRNEK ALIYOR

Programa katılan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da, “Kıbrıs’taki iş adamlarımızın MÜSİAD'ın çalışmalarını takip edip kendilerine örnek aldıklarını ifade etmek istiyorum. Kazanmak için çalışan ama helalinden kazanmak, çalışmasını sadece kendi kazancı için değil, ülkesinin kazancı için yapma gayretinde olan, bir yerleri, lobileri güçlendirmek adına değil; kendi ülkesini güçlendirmek adına çalışan insanların bir araya gelerek kurduğu ve Türkiye Cumhuriyeti sathında yayılan bir algıdır MÜSİAD” şeklinde konuştu.

SONUÇTAN DEĞİL SÜREÇTEN SORUMLUYUZ

Teslim aldığı görevi layıkıyla yerine getireceğini söyleyen MÜSİAD Konya Şubesinin 7. Dönem Başkanı Ömer Faruk Okka şu ifadelere yer verdi: "Türkiye, büyük ve güçlü bir ülke;  Tarihi ve zengin kültürüyle büyük. Genç nüfusu, sağlam iradesi, geniş vizyonuyla dinamik. Bununla beraber Ülkemize yönelik dolaylı ve doğrudan saldırılar her geçen gün artıyor. Adeta bir ateş çemberi içindeyiz. Ama asla umutsuz değiliz. MÜSİAD Konya Şubesi de bu şehrin kalbidir. üretmeye ve direnmeye devam edeceğiz. Sanayisi ve ticareti her geçen gün gelişen şehrimizde MÜSİAD çatısı altında katma değer sağlayacak her türlü kararı almak ve uygulamak için yeni yönetim kurulumuz ile özverili çalışmalar yapacağımızdan şüpheniz olmasın. İçerisinde bulunduğumuz bu zor günleri aşmada en çok ihtiyaç duyacağımız moral ve motivasyonu, ancak birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak sağlayabiliriz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Oluşan yeni yönetimimizin özverili fedakar çalışmaları ile bu dava yolculuğunda,  Biliyoruz ki Zaferle değil, seferle mükellefiz. Sonuçtan değil, süreçten sorumluyuz."

Lütfi Şimşek'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini dile getirerek sözlerine başlayan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, "MÜSİAD yeni dönemine başkan olarak görülmüş her kim olursa olsun görevini layıkı ile yerine getireceğinden asla şüphemiz yok. Ben de MÜSİAD 4. dönem başkanlığı yapmış birisi olarak bu işin ne kadar sorumluluk gerektiren bir iş olduğunun bilincindeyim" dedi. Program, yeni yönetimin fotoğraf çekimi ve eski yönetime hizmetlerinden ötürü hediye edilen plaket takdimiyle son buldu.

 

Yeni başkan Okka'nın yönetiminde şu isimler yer alıyor:

1-Ömer Faruk Okka (Başkan)

2-Hıfsı Soydemir

3-Mevlüt Aydın

4-Necip Çimen

5-Tuncay Özkan

6-Mevlüt Tosunoğlu

7-Abdullah Kara

8-Mehmet Ali Özbuğday

9-Osman Ulular

10-Mehmet Akdaş

11-Mehmet Dikkaya

12-Lütfican Başaran

13-Sinan Aydoğan

14-Hilmi Kağnıcı

15-Ömer Nazım Özcan

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.