MÜSİAD Konya'da istihdam kampanyasına destek

MÜSİAD Konya'da istihdam kampanyasına destek

MÜSİAD Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “İstihdam artışı demek, ekonomik olarak çarkların daha fazla dönmesi, daha fazla üretim demektir. 360 Üyemizle istihdamın artırılması projesinde ‘Biz de varız’” dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ve Yönetim Kurulu Üyeleri basınla bir araya geldi. MÜSİAD şube binasında düzenlenen toplantıda Başkan Ömer Faruk Okka gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Okka, sözlerine Terör saldırılarında ve Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu'nda vatanı uğruna şehit düşen askerlerimizi anarak başladı. “MÜSİAD Konya'nın bugünlere gelmesinde emeği geçen saygıdeğer başkanlarımız ve birlikte mesai yaptıkları yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese minnettarız, huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunarız. Bu bir hizmet yarışıdır. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz” diyen okka, “Bu bilinçle hareket eden yeni yönetimimiz özverili ve fedakâr çalışmalarını sürdürecektir. Bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize kastedilen o karanlık 15 Temmuz gecesinde, MÜSİAD Konya, milletimizin safında, bütün üyeleriyle birlikte meydandaydı. MÜSİAD vatanımızın istiklaline ve istikbaline sahip çıktı ve bundan sonra da çıkmaya devam edecektir. Konya iş dünyası, ülkesine ve ekonomisine güvenmektedir” dedi.

img_7171.jpg

2017’DE MEYVELERİ ALIRIZ

Türk iş dünyası açısından 2016 yılının zor bir dönem olduğunu ifade eden Okka, sözlerine şöyle devam etti: “Bu zor şartlar ülkemizi ve şehrimizi 2023 için önümüze koyduğumuz hedeflerden alıkoyamayacaktır. İç Anadolu Bölgesinin tarım, ticaret ve sanayi başkenti konumundaki Konya, 2017 yılında da ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamaya, ihracat rakamlarını artırmaya, ülkesini büyütmeye devam edecektir. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak 2017 yılı ve gelecekle ilgili umudumuzu korumaktayız. Türkiye ve Konya'nın 2017 Ocak ihracatında rekor bir artış yakalaması morallerimizi yükseltmiş, umutlarımızı yeşertmiştir. 2016 yılında alternatif pazar arayışlarımızı yoğunlaştırmamıza rağmen dünyada ve ülkemizde dış ticaretin gerilemesi, Konya'nın da ihracatta kayıp yaşamasına neden olmuştur. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız bu çalışmaların meyvesini 2017'de almaya başlayacağımızı düşünmekteyiz. Gelecek aylarda daha yüksek oranlarda ihracat artışı yakalanacaktır. Çalışarak ihracatımızı artıran sanayicilerimizi ve iş adamlarımızı ayrı ayrı kutluyorum.”

CUMHURBAŞKANLIĞI İSTİKRAR GETİRİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği "Hedef Afrika" sloganı kapsamında harekete geçerek Konya için çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıkLARINI BELİRTEN Okka, konuşmasına şöyle devam etti: “32 Afrika Ülke Büyükelçilerini 3 gün süren Afrika-Konya Zirvesi Stratejik İş Geliştirme toplantıları kapsamında şehrimizde misafir ettik. Birebir görüşmelerin yapıldığı toplantılarda birikimlerimizi paylaştık. Gerçekleştirdiğimiz program bir başlangıç olup, Afrika ülkeleri ile aramızdaki ticari ilişkileri geliştirecek, ihracatımıza da önemli katkı sağlayacaktır. Önümüze koyduğumuz Hedef Afrika hamlesinin tüm gereklerini tek tek hayata geçirmek için gayret göstereceğiz.  16 Nisan'da sandık başına gidecek olan halkımız ülkesi için en doğru olanı yapacağına inanmaktayız. Herkes susacak o gün 16 Nisan'da son sözü ve son kararı millet verecektir. Türkiye'nin önünde gelişmeye engel olan unsurlar bu şekilde aşılacaktır. Cumhurbaşkanlığı sistemi Ülkemize istikrar getirecektir. Koalisyon dönemlerinde Türkiye'nin sürekli krizlerle mücadele ettiği asla unutulmamalıdır. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiği zaman sistemin faydalarını hep birlikte yaşayarak göreceğiz.”

VERGİ YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ

Başlatılan istihdam seferberliğine "Biz de varız" diyen Okka, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstihdam artışı demek, ekonomik olarak çarkların daha fazla dönmesi, daha fazla üretim, daha fazla katma değer ve kalkınma hızının artması demektir. MÜSİAD Konya olarak, devletimizin hem işbaşı eğitimlerini hem de asgari ücret üzerindeki SGK ve vergiyi karşılayarak önemli katkı sağladığı istihdam seferberliği kapsamında elimizi taşın altına koyarak bu seferberlikte ‘Biz de varız’ diyoruz. Şubemiz 360 Üyesiyle birlikte işsizliğin önüne geçerek istihdamın artırılması projesine destek verecektir. Üreticinin üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli ve üretim teşvik edilmelidir. Bu anlamda Bakanlar Kumlu kararıyla vergisini zamanında ödeyene yüzde 5'lik indirim yapılacağına dair Meclis çalışmaları başlamıştır. Gelişmeyi İş Dünyası olarak olumlu karşıladık Vergisini zamanında eksiksiz olarak ödeyen vatandaşlarımız, girişimcilerimiz, şirketlerimiz özellikle Türkiye sanayisinin ve ekonomisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ'lerimiz bu vergi indirimlerinden yararlanacak ve piyasa rahat bir nefes alacaktır. Ayrıca Hükümetimizden bu yöndeki teşvik edici indirimlerin devamını da bekliyoruz. Konya İş Dünyasının temsilcileri olarak 2017 yılından umutluyuz. MÜSİAD Konya olarak şehrimizin ekonomik yapısını güçlendirmek için projeler hazırlamaya ve devam eden projelerinde sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Özellikle üzerinde uzun yıllardır çalıştığımız Konya Lojistik Merkez Projemiz ile ilgili de hatırlayacağınız gibi Aralık 2016 tarihinde ihalesi yapılmıştır. Konya Lojistik Merkezi'nin devreye girmesi ile birlikte Anadolu'nun lojistik üssü haline gelecek olan Konya, Mersin Limanı'na demiryolu ile bağlanarak dış ticaret için büyük avantajlar sağlayacaktır. Bu projeler sadece Konya'nın değil bölgemizdeki tüm illerin ihracatını artıracak gelişmeler olacaktır. Konya olarak önümüzdeki yıllarda daha fazla ihracat yapmak için istekliyiz. Konya Lojistik Merkezi projesinin açılışa hazır hale gelinceye kadar çalışmalarımızı sürdüreceğimizi bir kez daha buradan ifade etmek isterim.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_7179.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.