MÜSİAD Konya Şubesi, MÜSİAD Hollanda üyelerini ağırladı

MÜSİAD Konya Şubesi, MÜSİAD Hollanda üyelerini ağırladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nin davetlisi olarak Konya'ya gelen MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Bekdur ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Dr. Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşmeler yaptı.

MÜSİAD Konya Şubesi'nin davetlisi olarak Konya'ya gelen MÜSİAD Hollanda Şube Başkanı Ali Bekdur ve yönetim kurulu üyeleri, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Mevlana Müzesi, Organize Sanayi Bölgesi ve fabrikalar gezen heyet daha sonra MÜSİAD Konya Şubesi'ni ziyaret etti. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir süre görüşen Hollandalı heyet, daha sonra sanayici ve iş adamlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Hollanda ile Konya arasındaki iş bilirliğinin daha da artırılması gerektiğini belirten toplantıda konuşan MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Bekdur, "Ülkemizi ve derneğimizi Hollanda'da en iyi şekilde temsil etmek için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Konya şubesi ise gerçekleştirdiği faaliyetleri ve tecrübesiyle her alanda örnek bir şube. Bizler de hem böylesine büyük bir şubenin tecrübesinden istifade etmek hem de yeni işbirliklerine vesile olmak için Konya'dayız. Gerçekleştirdiğimiz ziyaret ve temaslarımızda Konya ve Konya sanayisinin ne kadar büyüdüğünü ve üretimdeki başarısını gözlerimizle gördük. Büyüme ve istihdama katkınız ortadadır. Şahsım adına hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. 21 Aralık'ta gerçekleştireceğimiz MÜSİAD Amsterdam Şube açılışına hepinizi davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerinden dolayı Hollanda Şube üyelerine teşekkür eden MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ise MÜSİAD Konya Şubesi ve Konya sanayisi hakkında heyete bilgi verdi. 1993 yılında kurulan MÜSİAD Konya Şubesinin Türkiye'nin en büyük şubesi olduğunu ifade eden Başkan Şimşek, "Birçok alanda söz sahibi olan Konya, 80 farklı sektörde üretim yapmaktadır. Bu ürünler 180 farklı ülkeye ihraç edilmektedir. Konya'daki organize sanayi bölgeleri tamamen doludur. 5'inci Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları ise devam etmektedir. Çalışmalar tamamlandığında Türkiye'deki en büyük organize sanayi bölgesi Konya'da kurulmuş olacaktır. MÜSİAD Konya Şubesi olarak Konya'nın ve sanayinin gelişmesine ciddi katkılar sağladık. 2005 yılında şehrimize Lojistik Köy kurulması fikrini oluşturarak kolları sıvadık. Proje tamamlandığında Konya, Anadolu'nun lojistik üssü haline gelecek. Kentimiz, Mersin Limanı'na demiryolu ile bağlanarak dış ticaret için büyük avantajlar elde edecek. Bu proje sadece şehrimiz değil, İç Anadolu'daki bütün kentlerin ihracatına büyük katkı sağlayacak. 2002 yılında 130 milyon dolar olan Konya'nın ihracatı 2014 yılında bir buçuk milyar dolara ulaştı. "Birlikte Konya'yız" sloganıyla 2023 yılında bu rakamı 15 milyar dolara çıkarmayı hedeflemekteyiz. Önümüze koyduğumuz hedefimize ulaşmamız için daha da çok çalışmamız gerekmektedir. Ayrıca Konya'nın dış ticaretini artırmaya yönelik de ayrı bir hedefimiz var. Ülkemiz dünyanın 10 büyük ekonomisine girmeye hedef aldığı zaman bizde hedeflerimizi belirledik. Türkiye son yıllarda içeriden ve dışarıdan ağır baskılara maruz kalıyor. Bir taraftan terör ve diğer taraftan darbe girişimi, dış politikadaki gelişmeler. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin hızını kesemediler ve kesemeyeceklerdir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Bekdur'a hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.