MÜSİAD Konya Şubesi bayramlaştı

MÜSİAD Konya Şubesi bayramlaştı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi geleneksel bayramlaşma programı yapıldı.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi geleneksel bayramlaşma programı yapıldı.
Ramazan Bayramının 1. günü MÜSİAD toplantı salonundaki bayramlaşmaya Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, MÜSİAD Konya Şubesi Lütfi Şimşek, Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistin saldırısına değinerek İslam Konferansı Örgütünü (İKÖ) eleştirdi. Şimşek, “Bu örgütün amacı Filistin’i İsrail işgalinden kurtarmaktı, ancak bugün baktığımızda örgütün adı var fakat kendi yok. Anlaşılan o ki, örgüt adıyla birlikte imajını ve kuruluş amacını da değiştirmiş. Yaşanan onca olaydan sonra baktığımızda Filistin diye bir derdi ve yapılan soykırımla ilgili herhangi bir girişimi yok. Maalesef bu soykırıma sessiz kalan sadece İKÖ değil, Türkiye ve birkaç Avrupa devleti dışında İslam coğrafyası da katliamlara sessiz kalmaktadır. İsrail’e teröristliğini, zalimliğini ve barbarlığını haykıran tek ülke Türkiye’dir. Ülkemiz, hükümeti ve sivil toplum kuruluşlarıyla tek ses olmuş ve İsrail’in yaptığının bir devlet terörü ve soykırım olduğunu bütün dünyaya anlatmaya çalışmaktadır” dedi.
Millet olarak sadece Filistin, Suriye, Irak ve Arakan’daki olaylarla değil, bunların dışında bir çok konuyla baş etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Şimşek, “Yaşanan bu olaylardan sonra bizlerin ders alması gereken temel gerçek ise Türkiye’nin böyle bir dünya düzeninde hakim rol oynayacağı zulme, teröre ve baskıya müsaade etmeyen yeni dünya düzenini kurması gerektiğidir. Bizlere asırlardır yeni dünya düzenlerinin Batılılar tarafından yazılacağına ve daha iyisinin yapılamayacağına inandırdılar. Ancak geldiğimiz noktaya baktığımızda insani ve etik değerlerden uzak bir dünya düzeninin yeryüzüne yerleştiğini görüyoruz. Ülke olarak daha demokratik, daha medeni, daha gelişmiş ve daha şeffaf bir ülke özlemiyle hep birlikte oluşturmaya çalıştığımız ve her platformda dillendirdiğimiz Yeni Türkiye’ye bu yüzden bizden çok dünyanın ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“KİRLİ SENARYOLAR ÜLKEMİZ İÇİNDE UYGULANDI”
Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü de, İslam coğrafyalarında yaşanan olayların geçtiğimiz aylarda ve yıllarda ülkemizde de yaşatılmak istendiğine değinerek, “Birtakım kirli senaryolar ülkemiz için de kurgulandı; ama millet olarak sağduyulu davranarak hep birlikte bunların üstesinden geldik. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen bu kirli oyunlar son bulmuş değil; ancak milletimiz üzerinde karşılık bulmadığı için başarılı olamadılar. Bugün Gazze’de yaşanan olaylara Türkiye ve Katar dışında İslam coğrafyasının sessiz kalması İslam dünyası adına acı verici bir olaydır” dedi.
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, “Yıllardır olduğu gibi bu Ramazan ayı da Gzzze’de yaşananlardan dolayı kan ve gözyaşı içerisinde geçti. Burada özellikle şunu vurgulamak istiyorum; 1.7 milyar nüfusluk İslam dünyası olarak 5 milyonluk nüfusa sahip İsrail ile baş edemiyoruz. Bunun en önemli sebebi Müslümanların kendi içlerinde birlik olamayışı ve Müslümanların birbirlerini öldürmesidir. Dünya geneline bakarsak bunun böyle olduğunu açıkça görürüz. Ancak yaşanan bu olaylar karşısında umudumuzu kaybetmememiz, mücadele etmemiz ve Müslümanlar arasındaki nifak tohumlarını aradan kaldırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bayramlaşma programı son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.