Murat Yakın: Ben Ve Kardeşlerimin Futbolcu Olmasına Annemiz Vesile Oldu

Murat Yakın: Ben Ve Kardeşlerimin Futbolcu Olmasına Annemiz Vesile Oldu

Rus Spartak Moskova’nın Türk asıllı teknik direktörü Murat Yakın, kendisi ve 2 kardeşinin futbolcu olmasına annesinin vesile olduğunu ifade etti. Rus basınına konuşan Yakın, “Kardeşleriniz de futbolcu” sorusu üzerine, “Buna annemiz...

Rus Spartak Moskova’nın Türk asıllı teknik direktörü Murat Yakın, kendisi ve 2 kardeşinin futbolcu olmasına annesinin vesile olduğunu ifade etti.

Rus basınına konuşan Yakın, “Kardeşleriniz de futbolcu” sorusu üzerine, “Buna annemiz vesile oldu, o asıl futbol fanatiği. Her zaman annemiz sporla uğraşmamızı istiyordu. O sporun çocukları bilinç ve ahlaki bakımından eğittiğine inanıyordu. Annem futbola başladığımız zaman bize bu konuda her türlü desteği verdi. Bu bize en büyük ivmeyi kazandırdı. Pazar günleri futbol oynadığımızda mutlu oluyorduk. Başkaları olsaydı Pazar tatilini haftasonu eğlencesi olarak geçirirdi. Yakın ailesi ise haftasonu eğlencelerinden uzak oldu. Annem bizi bu eğlencelerden uzak tuttu. Anneme böyle bir terbiye verdiğinden dolayı müteşekkirim. Genç delikanlı iken yarın başına ne gibi tehlikelerin geleceğini bilemiyorsun ki. Biz aile olarak koruma şemsiyesi altındaydık ve kötü durumlarla karşılaşmadık. Ana fikrimiz ve hedefimiz futbol idi.” dedi.

Rus dilinin müthiş olduğunu vurgulayan Yakın, Türk ve Rus kültürlerinin benzediğini de ifade etti.

16 Haziran’da İsviçre vatandaşı Yakın, Spartak Moskova'nın teknik direktörü olmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.