Murat Göğebakan’ın Adana'daki Baba Evinde Yas Var

Murat Göğebakan’ın Adana'daki Baba Evinde Yas Var

Uzun yıllardır tedavi gördüğü kansere yenik düşen Sanatçı Murat Göğebakan’ın Adana’daki babaevinde yas hakim. Baba Hasan, anne Hatice ve kardeşleri İstanbul’a giden Göğebakan’ın amcaları defin işlemleri hazırlıkları yapıyor....

Uzun yıllardır tedavi gördüğü kansere yenik düşen Sanatçı Murat Göğebakan’ın Adana’daki babaevinde yas hakim. Baba Hasan, anne Hatice ve kardeşleri İstanbul’a giden Göğebakan’ın amcaları defin işlemleri hazırlıkları yapıyor. Bu arada Hasan Göğebakan’ın evlerinin bulunduğu Beyazevler Mahallesi’nde taziye çadırı kuruldu. Burada başsağlığı dileklerini kabul eden aileden sanatçının amcası İsmail Göğebakan, yeğenin lösemi hastası olduğunu hatırlattı. Sekiz ay hastanede kaldıktan sonra iyileşip taburcu olan Murat’ın rahatsızlığının 2014’ün Ocak ayından sonra tekrar nüksettiğini hatırlatan İsmail Göğebakan, “Yeniden hastaneye yatışı yapıldı. Tedavileri sonuçsuz kaldı. Şu anda ise Rabbine kavuştu. Acımız çok büyük.” dedi.

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde dünyaya gelen ünlü sanatçının ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamladığını ve konservatuar eğitimini aldığını hatırlatan Göğebakan, gözyaşları içinde “Murat bambaşka bir çocuktu. Sevecen biriydi. O hiçbir zaman hastalığını kabul etmedi. Bir hafta önce telefonla konuştuğumda bile ‘Amca ben çok iyiyim, merak etme’ diyordu. Kendisi bana teselli veriyordu. Demek ki Cenab-ı Allah’ın sevgili kuluymuş ki elimizden erken aldı. Allah gani gani rahmet etsin, Peygamber Efendimiz’e komşu eylesin.” diye konuştu.

23 yaşında Bülent adındaki tek oğlunun kendilerine miras kaldığına işaret eden amcası, Murat Göğebakan’ı 26 Temmuz Cumartesi günü Buruk Mezarlığı’nda toprağa vereceklerini dile getirdi. Sanatçının diğer bir amcası Yusuf Göğebakan, yeğenin mücadeleci ve ailesine bağlı, çevresini seven, herkesi kucaklayan bir insan olduğunu ifade etti. Şimdi Türk halkının Murat’ı kucakladığına dikkat çeken Göğebakan, “Anne ve babası Almanya’da olduğu için onu nenem yetiştirdi. Yanımızda yetişti. Allah’ını, peygamberini bilen inançlı biriydi. Onunla gurur duyuyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

ALTIN ÇOCUK EĞİTİM MERKEZİ’NE ADI VERİLDİ

10 gün önce kendisini hastanede ziyaret eden Amcası Hamit Göğebakan ise, “Ameliyat olmuştu. Çok iyi gördüm. Yarım saat yanında oturdu. Bayramda görüşemedim. Yoğun Bakıma almışlardı. Bende biraz rahatsızım. Amca sen kendine bak. Oraya gittiğime üzülmüştü.” açıklamasını yaptı. Adana’da Kimse Yok Mu Derneği, Altın Çocuk Derneği ve Göğebakan’ın destekleriyle Adana merkez Yüreğir İlçesi Yavuzlar Mahallesi'nde 13.01.2010’da faaliyete geçen Eğitim Merkezi'ne onun adı verilmişti. Eğitim Merkezi’nin duvarlarını Göğebakan’ın fotoğrafları ve öğrencilerin çizdiği resimler süslüyor. Merkez Sorumlusu Cengiz Yüce’de sanatçının vefatından büyük üzüntü duyduklarını belirtti. 200 yoksul öğrencinin bu kurumda ücretsiz dershane eğitimi aldığını bildiren Yüce, “Buranın açılışını yapıp, bizlere teslim etti. Fakir fukara çocukları merkezden yararlanıyor. Çok üzüntülüyüz, Türkiye’nin başı sağ olsun. Anne, babasına ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.