Murat Çiçek: 47 yıl çilelerle geçti

Murat Çiçek: 47 yıl çilelerle geçti

MHP İl Başkanı Murat Çiçek, "Partimizin 47 yıllık bir tarihi var. Bu 47 yıl hep çilelerle ve zorluklarla geçti. Ülkücü olmak zor iş. Günübirlik siyaset yapmıyoruz. Davayı devam ettireceğiz" dedi

Milliyetçi Haretekt Partisi (MHP) Meram İlçe Teşkilatı, partinin 47. yılı vesilesiyle '3 Hilal Uğruna 47 Yıl' adlı program düzenledi. Program Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa çok sayıda partili, katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan MHP Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay, "Bundan tam 47 yıl önce merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, 'Türk Milleti bugün var sonsuza kadarda var olacak' diyerek MHP'yi kurmuştur. 9 Şubat 1969 tarihinde Türk- İslam ülküsünün nidaları ve hedeflerin bugün dalgalanmaya başlanmıştır. 9 Şubat 1969 günü emparyalizme ve kominizme karşı mücadele yeniden başladı. Bugün birlik günüdür. Bugün Bozkurtlar'ın doğum günüdür. Türk siyasetinin en köklü partisi Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Bu davanın bugünlere kadar gelmesinde büyük emeği olan başta  Başbuğ Alparslan Türkeş ve onun yol arkadaşlarını minnetle yad anıyorum. Bugün bizlere düşen görev partimize sahip çıkmaktır ve onun çatışı altında bir olmaktır. Bununla birlikte bizim görevimiz  ülkemizin bulunduğu zor durumdan kurtarmaktır. Bizim görevimiz çok aktörlü ihanet senaryolarına inat vatanımızı ve milletimizi ileriye taşımaktır. Bugünlerde yan yana olacağız" diye konuştu.

ÜLKÜCÜ OLMAK ZOR İŞ

MHP İl Başkanı Murat Çiçek ise "Konu Milliyetçi Hareket Partisi olunca konuşulacak çok şey var. Partimizin 47 yıllık tarihi var. Bu 47 yıl hep çilelerle ve zorluklarla geçti. Bu zorluk ve çileler devam ediyor. Büyüklerimizden biz şöyle duyduk; 'Ülkücü olmak zor iş'. Elbette büyüklerime katılıyorum. Ama bu camianın içerisinde bulunduğum süre içerisinde Ülkücü olabilmeninde zor iş olduğunu gördüm. Herkes Ülkücü olabilmek için mücadele ediyor. Ülkücü olabilmek çok farklı bir iş. Hareketlerimiz ve davranışımız ideolojimize uyuşuyorsa  o zaman Ülkücüyüzdür. Ülkücü dik duruş sergiler. Haksızlığa karşıdır. Haksızlığa tahammül edemez. Bir yerde haksızlık varsa Ülkücü orada mücadelesini sergiler. Geçmişte abilerimiz bu mücadeleyi sergiledi. Bizim 5 bin şehidimiz var. Hepsine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Hepsi bu dava uğruna şehit oldular. Bu mücadeleyi bizler devam ettiriyoruz. Tabanımızdan tavanımıza kadar herkes aynı ideolojiyi taşıyor. Herkes aynı davanın peşinden gidiyor. Hedefimiz sadece Türkiye, hükümet değildir. MHP, Türk Dünyasıdır. Hedefimiz günübirlik siyaset değildir. Bizi biz yapan bu değerdir. Bizi biz yapan bu değerler 47 yılla sınırlı değildir. Bu dava Orta Asya'dan günümüze gelmiştir. Bu davayı Başbuğ Alparslan Türkeş yeniden canlandırmıştır"ifadelerini kullandı.

ÇOK ENGELLE KARŞILAŞTIK

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Bulduk Özdemir de "Partimizin 47. yılı kutlu olsun. 1969 yılında başlayan bu davamızın üzerinden uzun bir 47 yıl geçti. Bu 47 yıl kolay geçmedi. Tarih olaylara tanıktır. 47 yıl çabadır çalışmadır. 47 yıl yürektir şuurdur. 47 yıl kavgadır mağduriyettir. Ülkücülük öyle kolay bir iş değildir. Ülkücülük herkesin yapabileceği bir dava değildir. Ülkücülük tarihtir, töredir. Ülkücülük zamana galip gelmektir. Ülkücülük zamana karşı galip gelmektir. Ülkücülük Ülkücü işidir ve Ülkücülerin işidir. Bu yüzden Ülkücüye benzemek kimseyi Ülkücü yapmaz. Davamız binlerce yıllık tarihimizin 47 yıla sığdırılmış halidir. Ülkemiz diğer ülkelerden etkilenerek 1970'li yıllarda kominizm tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. 1977 yılında Başbuğ Alparslan Türkeş bu olanlara kurultayda şöyle demiştir: 'Türkiye'nin içinden geçtiği hassas şartlar nedeniyle sağ ile kavgamızı bıraktık şu an sol ile mücadele ediyoruz. Kominizme karşı mücedele ediyoruz' demiştir. İşte 47 yıllık MHP'nin serüveninde pek çok engeller gelmiştir. Ama bu engellere karşı davamızı sürdürdük" açıklamasında bulundu. Program Yağız Ozan'ın konserinin ardından son buldu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.