Mülteci kılığında suikast timi!

Mülteci kılığında suikast timi!

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla ağır darbe alan terör örgütü PKK/KCK'nın intikam alma planları yaptığı ortaya çıktı.

Örgütün bu kapsamda, sözde isihbarat örgütü adı altında kurduğu “REL” bünyesinde görevlendirdiği elemanlarını 2-3 kişilik gruplar halinde Türkiye'ye yolladığı belirlendi. Teröristlerin Türkiye'ye geçerken de 'mülteci maskesi'ni kullandığı tespit edildi. İran uyruklu “Cevad” kod adlı Rızgar Sait Şerifi ile “Kardo” kod adlı Gaffur Abdullah Pur'u Aralık 2015'te Ankara'ya gönderdiği saptandı.

KEŞİF YAPMIŞLAR

İki teröristin, bir siyasi parti binası ve genel başkan yardımcılarına yönelik suikast amaçlı keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları tespit edildi. İki hafta boyunca Ankara'da kalan teröristlerin, bu faaliyetlerine karşılık 15'er bin dolar aldıkları da belirlendi.

ALANLARI HEDEF SEÇTİLER

Terör örgütünün, "kendilerince" ajan ilan edilen kişiler ile devlet görevlilerine yönelik de suikast planlarının olduğu yapılan çalışmayla tespit edildi. Ayrıca bazı gazetelerin yazarları ile iki ayrı medya kuruluşuna yönelik istihbarat çalışması yapıldığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.