Mühürsüz kaldılar

Mühürsüz kaldılar

Konya'da çok sayıda muhtar aradan geçen 6-7 aya rağmen hala mührüne kavuşamadı.

Konya'da çok sayıda muhtar aradan geçen 6-7 aya rağmen hala mührüne kavuşamadı. Mühür için aylar öncesinden Darphane'nin hesabına 75 lira yatıran muhtarlar, mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyor.

Büyükşehir Yasası'yla mahalle kapsamına alınan bazı köylerin muhtarları mühürsüz kaldı. 30 Mart Yerel Seçimleri'nde yapılan yerel seçimlerle birlikte Konya'da mahalleye dönüştürülen köylerdeki muhtarların mühürleri, beratlarıyla birlikte kaymakamlıklar tarafından toplatıldı. Muhtarlar yeni mühürleri için istenen 75 lirayı yatırdı. Ancak, bugüne kadar mühürleri gelmedi. Darphane tarafından basılacak mühürlerini bekleyen muhtarlar, vatandaşların istediği resmi evrakları sadece isim yazıp, imzalayarak vermek durumunda kalıyor. Muhtarların imzaladığı evraklar bazı resmi kurumlarca mühürsüz olduğu için kabul edilmiyor. Bu da muhtarları çaresiz durumda bırakıyor. Mühürlerin hala gelmemesine tepki gösteren bazı muhtarlar ise İstanbul'da bulunan Darphane'yi arayarak, yetkililere tepki gösterdi.

İŞLEMLER MÜHÜRSÜZ YAPILIYOR

Konuyla ilgili bilgi veren Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, "Mühürler peyder pey geliyor. Darpaneye ücretler yatırıldı. Önümüzdeki süreçte bu sıkıntının aşılacağına inanıyorum. Kaymakamlıklar, muhtarların evraklarının mühürsüz olarak işleme alınması için bir karar verdi. Muhtarlar mühürsüz de işlem yapıyor. Muhtar, mühürsüz olmaz. Konya'da binden fazla muhtar var. Bazıları mührüne kavuştu. Ancak bazıları hala mühürsüz" diye konuştu.

MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

'Mühür kimdeyse, Süleyman odur' sözünü hatırlatan Muhtar Osman Ceran da, "Bizim mührümüz geçen hafta geldi. Ancak hala mührü gelmeyen muhtarlar var. Vatandaş mühür yok iken 'neden mührün yok' diye soruyordu. Resmi evrakları imzalıyoruz. Dolayısıyla mühürsüz olmuyor. Mührü olmayan muhtar kendini yetersiz ve yetkisiz hissediyor. Darphane ücretini aylar öncesinden yatırdık. Ancak mühürlerimiz çok geldi. Mühürsüz kalan muhtarlar ise mağdur oluyor. Mağduriyet bir an önce giderilmeli" şeklinde konuştu. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü yetkilileri ise, daha önce yaptıkları açıklamada muhtarlıkların mühür imalat işlerinin sırasıyla sürdüğünü, tamamlananların kısım kısım gönderildiğini belirtti.

KERİM ATICI - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.