Muhteşem Yüzyıl bitiyor!

Muhteşem Yüzyıl bitiyor!

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Muhteşem Yüzyıl’ın yayından kaldırılması çalışmalara başladıklarını söyledi

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Muhteşem Yüzyıl’ın biteceği tarihi açıkladı. Ocak 2013’te Muhteşem Yüzyıl’ın yayından kaldırılması için bir kanun teklifi hazılayacaklarını söyleyen Saral, RTÜK de buna uyacak dedi. Saral, ‘Bundan sonra arkadaşlarımız Türk toplumunun aile yapısına uygun, gençlerimizi, çocuklarımızı rencide etmeyecek, bizim dilimizde zıvanadan çıkarmayacak bir yapıda dizi yapacaklar. Artık bu tarz dizileri bin düşünüp bir yapacaklar’ diyerek yapımcıları da uyardı.

DİZİDE SONA GELİNİYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eleştirileriyle son günlerin tartışma konusu olan Muhteşem Yüzyıl dizisinde sona geliniyor. AK Parti Milletvekili Oktay Saral, tarihi olayları ve şahsiyetleri küçük düşüren, aşağılayan ve çarpıtan filmlere yönelik hazırladığı kanun teklifini, AK Parti Grubu’na teslim etti.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Uyan Türkiyem programının bugünkü konuğu AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’dı. Saral, canlı yayında Muhteşem Yüzyıl dizininin yayından kalkacağını açıkladı. Kanun teklifinin Ocak ayında Meclis’te görüşmeye başlanılacağını düşündüğünü söyleyen AK Partili Saral, ‘2013 yılında Muhteşem Yüzyıl yayından kalkacak ‘ dedi.

“BAŞBAKAN SÖYLEDİ DİYE YAPMIYORUZ”

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, dizinin yayından kaldırılması için kanun teklifi verdiğini anımsatarak, ‘Bu dizinin zaten biteceği yönünde bilgiler geldi kulağımıza. Başbakanımız bunu gündeme getirdi kanun teklifi vermedik. Uzun zamandır bu bizim gündemimizdeydi. Yani ben Başbakan söyledikten sonra bu çalışmayı yapmadım. Uzun zamandır bize gelen e postalar var. Seçim bölgelerimize gittiğimizde insanlar bize, ‘bu diziler yüzünden çocuklarımızı tarihini, atasını tanımıyor’ diyorlar. Genç bir çocuk kanuni böyle miydi ,allah belasını versin diyor. Buna inanıyor çocuk. Bunları bize aileler söylüyor ‘ ifadelerini kullandı.

‘MHP DESTEK VERİYOR CHP DE VERECEK’

Başbakan Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl’ı eleştirmeden önce hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Saral, ‘Biz bu kanun teklifinin grubumuzca müspet görülmesini bekliyoruz. Çünkü gerekçesiyle, her şeyiyle hazırladık MHP de destek veriyor. Sürece ciddi bir destek verileceğine inanıyorum. CHP’den de destek verecek arkadaşlar var’ dedi.

“YASA TEKLİFİNE RTÜK DE İTİBAR EDECEK”

Önümüzdeki hafta Meclis’te 10 günlük yoğun bütçe görüşmeleri olduğunu ifade eden AK Partili Saral, ‘Bütçe görüşmelerinden sonra büyük ihtimalle Meclis’e gelebilir. Ayın 20’sinde bütçe görüşmeleri bitiyor. Kesintisiz çalışacağımız için 20’sinden sonra sanırım yılbaşına kadar 10 günlük bir tatil süreci olacak. Allah nasip ederse Ocak’ta gündemde olacağını düşünüyorum. 2013’e girdiğimiz ilk zaman dilimi içerisinde genel kurulumuz açıldığında, Meclis’teki arkadaşlarımıza sunulmak üzere genel kurulda müzakere edilecek. Ve TBMM çatısı altındaki arkadaşlara yakışır bu yasa teklifi kabul edilecek. RTÜK’de buna ciddi derece itibar edecek ‘ şeklinde konuştu.

“BUNDAN SONRA ZIVANADAN ÇIKARMAYACAK BİR YAPIDA DİZİ YAPACAKLAR”

Saral, ‘Bundan sonra arkadaşlarımız Türk toplumunun aile yapısına uygun, gençlerimizi, çocuklarımızı rencide etmeyecek, bizim dilimizde zıvanadan çıkarmayacak bir yapıda dizi yapacaklar. Artık bu tarz dizileri bin düşünüp bir yapacaklar ‘ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum