Muhtarlık cesaret ister

Muhtarlık cesaret ister

Konya'nın ilk ve tek kadın muhtarı Nazan Kaçıran, muhtarlığın sabır ve cesaret isteyen bir iş olduğunu belirtti. Muhtarlığı sevdiğini ifade eden Kaçıran, "Postahanenin evraklarını dağıtmaktan da bıktık" dedi

KERİM ATICI-RÖPORTAJ

Konya'nın ilk ve tek kadın muhtarı Nazan Kaçıran, muhtarlığın sabır ve cesaret isteyen bir iş olduğunu belirtti. Muhtarlığı sevdiğini ifade eden Kaçıran, "Postahanenin evraklarını dağıtmaktan da bıktık" dedi

İZMİR'DE KONYA'YI TEMSİL ETTİ

Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Nazan Kaçıran, İzmir'in Urla ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir tarafından kadın muhtarların katıldığı Kadın Muhtarlar Çalıştayı'nda Konya'yı temsil etti. Kaçıran, geçtiğimiz aylarda bir grup muhtar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmiş, muhtarların sorunlarını Erdoğan'a iletmişti.

17-3.20160718095455.jpg

MAHALLELİ SELAMI SABAHI KESMEDİ

Muhtar Nazan Kaçıran, muhtarların karşılaştığı sorunlardan ve yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Kaçıran, "Makamımız Aşk, Usülümez Edeptir" sloganıyla hareket ettiğini söyledi. Kaçıran, "Birbirini tanımayan, selam sabahı kesmiş mahallere inat, mahallede örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

MUHTAR OLARAK İLKE İMZA ATTI

**Neden muhtar olmak istediniz?

-Muhtar olmamı daha çok eşim istedi. Benden önceki muhtar yaşlıydı. Eşim Mehmet Kaçıran bana, 'Sen muhtar ol' dedi. Daha sonra cami imamımız da bu yönde görüş bildirdi. Bu şekilde yola çıktık. 2009 Yerel Seçimleri'nde Yunus Emre Mahallesi muhtarı oldum. Bir ilke imza attık. Önemli bir başarı elde ettim. 7 yıl önceki seçimde 7 isim başkanlık için yarıştı. En yakın rakibime 145 oy fark atarak seçildim. Meram'da seçilen ilk, Konya'daki tek kadın muhtar oldum. 2014 yılına kadar önemli hizmetler yaptık. İlk dönemde halkın gönlünü kazandık. 2014 seçimlerinde yeniden aday oldum. Halkın teveccühü ile yeniden seçildim.

17-2.20160718095508.jpg

MAHALLEDE ÖRF VE ADETLERİ YAŞATIYORUZ

**Muhtar olarak ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Mahalleliyle ilişkileriniz nasıl?

-Her zaman ihtiyaç sahibinin, engellinin ve mağdurların yanında olduk. Herkesin dertlerine dertlendik. Her zaman mahalle sakinlerimizle iç içeyiz. Mutlulukları ve hüzünleri birlikte paylaşıyoruz. Türk toplumunun birlik ve beraberliğini vurguluyoruz. Mahalle sakinlerimizle önemli sosyal projelere imza atıyoruz. Kimsesiz öksüz dul ve yetimlerin yanında olduk. Mahallemizin eksiklerini el birliği ile gidermeye çalışıyoruz. Önemli günlerde birlikte organisazyonlar yapıyoruz. Aşure, bazlama, saçböreği, bişi, çorba günlerinde birlikte oluyoruz. Bu yıl Yunus Emre Mahalle Muhtarlığı olarak üç kez iftar organizasyonu yaptık. 60 fakir çocuğa bayramlık aldık. Karne hediyesi olarak ihtiyaç sahibi çocuklara ayakkabı verdik. Erzak ve maddi yardımlarda bulunduk. Kutlu doğum etkinliklerinde de mahalleliyle biraraya geliyoruz. Hal böyle olunca birbirini tanımayan, selam sabahı kesmiş mahallere inat, Yunus Emre Mahallesi'nde örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz.

BUZDOLABINI BİLE KONTROL EDİYORUM

**Muhtarlık görevinde kadın olmanın avantajları ve dezavantajları neler? Ne tür sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz?

-Konya merkezde benden başka kadın muhtar yok. Özellikle toplantılarda kendimi yalnız hissediyordum. Bana göre görevin dezavantajı bu. Allah'tan bu dönem Merama Belediye Başkanı Fatma Toru var. Belediye başkanı da kadın olunca yalnızlıktan kurtuldum. Kadın olduğum için mahalledeki evlere girmekte sıkıntı yaşamıyorum. Rahat şekilde ailelerin buzdolaplarını bile kontrol edebiliyorum. Bu sebeple ihtiyaç sahibi aileleri kolayca tespit edebiliyoruz. Mahallemizde hali vakti yerinde olanlar olduğu gibi, dar gelirliler de var. Yardım çalışmalarında 'Sağ elin verdiğini sol el görmesin' hassasiyetiyle hareket ediyoruz. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile uyum içinde çalışıyoruz. Kendisinin ilçeye önemli katkıları var. Meram'a hizmet edenlerin her zaman yanında duruyorum. Kadın olmanın verdiği titizlikle her hizmetin içinde yer almaya çalışıyorum. Çöp ve köpek toplama faaliyetlerinde bile ekiplere yardımcı oluyorum. İlaçlama faaliyetlerinde ekiplere eşlik ediyorum.

17-4.20160718095520.jpg

MAHALLEDEKİ KADINLAR ÖRNEK ALIYOR

**Sizi örnek alan kadınlar var mı?

-Kadınlara örnek olabiliyorsam ne mutlu bana. Bazı Yunus Emre Mahallesi sakinleri bana, 'Sizi örnek alıyoruz. Bizim idolümüzsünüz' diyor. Beni örnek alıp farklı sektörde çalışmaya başlayan kadınlarımız oldu. Kadınların yapamayacağı iş yok. Başarılı kadın sayımız artmalı.

MUHTARLIĞI VE İNSANLARI SEVİYORUM

**Muhtarlık görevini seviyor musunuz? Muhtarlık yapmak zor mu?

-Muhtarlık, sabır, hoşgörü ve cesaret gerektiriyor. Bu şekilde görevi görevimi en iyi şekilde icra etmeye devam edeceğim. Muhtarlığı ve insanları seviyorum. Meram Muhtarlar Derneği'nde kurucu üyeyim ve başkan yardımcısıyım. Muhtarlarımızın sorunlarını çözmek için onlara yardımcı oluyoruz. Bir İyilikte Sen Yap Derneği üyesiyim. Engelli vatandaşlarımıza engelli sandalyesi dağıtıyor, yardımlarda bulunuyoruz. Sporda Ahde Vefa oluşumuyla spor camiiasının yanında oluyorum. Unutulan eski sporcularımızı ziyaret ediyoruz. Eşim Mehmet Kaçıran'a da teşekkür etmek istiyorum. Her zaman bana destek oldu. Görev sürem 2019 yılında doluyor. Seçimlere kadar mahallemize en iyi şekilde hizmet edeceğiz.

Nazan Kaçıran kimdir?

Nazan Kaçıran, 1970 yılında Konya'da doğdu. İşletme bölümünden mezun oldu. Aynı zamanda el sanatları öğretmeni. Muhtarlık görevinden önce bir süre Selçuklu Halk Eğitim Merkezi'nde çalıştı. Konya Ticaret Odası'nda ve İl Halk Kütüphanesi'nde sergiler açtı. Pek çok alanda başarı belgesi aldı. Evli ve üç çocuk annesi olan Kaçıran, iki dönemdir Yunus Emre Mahallesi Muhtarlığı görevini sürdürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum