Muhtarlarımız yanımızda oldu

Muhtarlarımız yanımızda oldu

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Demokrasimizin nüvesi olan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü tebrik ederim” dedi

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Meram Belediyesi tarafından program düzenlendi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Muhtarlar Derneği Ali Ermiş, meclis üyeleri ve ilçe genelinde görev yapan muhtarların katılımıyla gerçekleşen program Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, muhtarlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Meram‘ın en büyük sorunlarından olan ve gelişmesine engel teşkil eden mülkiyet ve imar problemlerinin çözümü noktasında çok ciddi bir çaba harcadıklarını belirten Başkan Toru,  “2 buçuk yıllık çalışma sonunda tüm imar planlamalarımızın Büyükşehir Belediyesi’nde onaylanma süreçleri tamamlanmış oldu. Toplamda bakıldığında Meram bölgesinin yerleşiminin 3’te 2’sine tekabül ediyor bu oran. 50 milyon metrekareyi bulan bir alanda Meram’ın gelişimini tetikleyecek şekilde imar planı revizyonları tamamlandı. Diğer taraftan bölgemize özel sektörün ilgisini artıracak ve yapılaşmayı teşvik edecek ulaşım ağlarını daha da genişletecek şekilde 18. madde uygulamalarımız da hızla devam etti. Bir yılda 25 Milyon metrekarelik alanda 18. madde uygulaması yapmak kolay bir iş değil. Tabii ki daha çok uygulanması gereken alanlar var. Güney Master Plan dediğimiz Dr. Ahmet Özcan Caddesi’nin güneyindeki alanlarda şu an arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Askıya çıkacağımızda tüm mahalle muhtarlarımızla paylaşacağız.” şeklinde görüş belirtti.

2 YILDA 10 YILLIK HİZMET

Başkan Fatma Toru, ilçe genelindeki altyapı çalışmalarına dikkat çekerken, “Göreve geldiğimizde mahallelerimizdeki esas sorunun altyapı olduğunu biliyorduk. Pek çok mahallemizde hala asfaltlanmamış yollarımız var. 3 yıldır çok ciddi asfaltlama çalışmasına girdik. Göreve başladığımızda daha önce 3 cm olan asfalt yüksekliğini 8 cm’ye çıkardık. Alt temel malzemesi ve PMT serimi ile birlikte uzun yıllar boyunca tadilat ve tamirat gerektirmeyecek. Hem miktarı katladık, hem niteliği artırdık, hem de standardı yükselttik. 2014 yılında önceki yılları 2’ye katladık. 2015 yılında 3’e katladık. 2016 yılında kendi rekorumuzu ikiye katladık. 10 yılda dökülen asfaltı 2016 ve 2017 yılında Meram’ın yolları ile buluşturduk.” dedi.

“MUHTARLARIMIZ HEP BİZİM YANIMIZDA OLDU”

3 yılda 10 yıllık hizmet yapacak şekilde çalışıldığını ifade eden Başkan Toru, “Muhtarlarımız hep bizim yanımızda oldu. Bundan dolayı teşekkür ediyorum.  Bu bir ekip işi. Muhtarlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman Meram’da güzel şeyler olmaya devam edecek. Demokrasimizin nüvesi olan tüm Muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü tebrik ederim. Allah, hep beraber nice hayırlı işler yapmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

Programın ardından Muhtarlar Günü anısına hep beraber fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.