Muhbirlik yasal hale gelecek

Muhbirlik yasal hale gelecek

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 345. Hafta basın sözcüsü Muharrem Keskin, yeni MİT yasası ile birlikte hukuk dışı illegal bir anlayışın legal hale döneceğini söyledi.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 345. Hafta basın sözcüsü Muharrem Keskin, yeni MİT yasası ile birlikte hukuk dışı illegal bir anlayışın legal hale döneceğini söyledi. Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 345. hafta basın açıklamasını Kayalıpark’ta gerçekleştirdi. Haftanın basın sözcülüğünü yapan Muharrem Keskin, “George Orwel’in 1984 isimli kitabı 2014’de 30 yıl ara ile Türkiye’de gerçek mi oluyor? Büyük birader hepimizi gözetleyecek mi?” dedi. Yeni MİT yasasının önemli tartışmalara sebebiyet verdiğini işaret eden Keskin, yasayı hazırlayanların Kurtlar Vadisi dizisinin senaristine benzetti. “MİT kurumu bundan sonra resmi telekulak olarak mı çalışacak” diyen Keskin konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kişi, kurum ve kuruluşların her türlü bilgisine ulaşmak onları dilediği yöntemlerle elde etmek ve bu bilgileri vermekten kaçınanları hapis ile cezalandırmak mahremiyet prensiplerinin her türlüsünü ortadan kaldırmaz mı? Yurtdışı operasyonları ile yetkilendirilen MİT, CIA, MOSSAD ve KGB gibi mi çalışacak? Bu istihbarat örgütlerinin yapıp ettiklerinden rahatsız olanlar şimdi kendi istihbarat örgütlerini aynı duruma mı çıkaracaklar?” Yeni yasa ile muhbirliğin teşviki ve desteklenmesinin de yasal hale geldiğini kaydeden Keskin, “Bu yasallık toplumun içerisinde hangi ahlaki bozulmalara sebebiyet verecektir? Birbirinden şüphe eden kimselerin, üçüncü şahısların MİT’e çalışıyor endişesi ile birbirine bakan kimselerin arasında nasıl bir güven ortamı oluşturulacak? Onların ruh sağlıkları nasıl koruma altına alınacak?.”  

Bu kuruma bağlı olanların kendileri ve ailelerinin özel bir yasal zırha bürüneceğini söyleyen Keskin, “Bu zırh ile birlikte bu ayrıcalıklı dokunulmaz, sorgulanmaz, müdehale edilmez sınıfın toplum içerisindeki gelebileceği noktayı tahayyül etmek güç olmayacaktır. Yasal jitemlerin oluşturulması toplumsal sağlık açısından tehlikelidir. Bu yasa bu hali ile bir muhaberat devletine gidiş olarak nitelendirilemez bilakis muhaberatın devletleşmesi olarak nitelendirilebilir. Sadece kötü niyetli insanların elinde bir baskı aracı haline dönüşmeyip iyi niyetli insanları da baskıcı ve müdahil olmaya zorlayacaktır. Bu diktatörlüğün dayanılmaz cazibesine kapılmamak çok güçtür. Hakk'ın güçlü olması için ortaya çıkma iddiasında olanların gücü hak kılmak çabası ne kadar ibret vericidir” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.