Muharrem İnce: İstanbul adaylığı için varım

Muharrem İnce: İstanbul adaylığı için varım

Muharrem İnce, 2019 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için "adaylığa varım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterilen Muharrem İnce, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için "üyelerin tamamının katıldığı bir önseçim yapılsın. Buradan çıkarsam adaylığa varım" açıklamasında bulundu.

Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a konuşan Muharrem İnce, yerel seçimler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İnce, "İlk kez söylüyorum: İstanbul adaylığı için varım" açıklamasında bulunarak "İstanbul'da CHP'nin yaklaşık 250 bin üyesi var. Üyelerin tamamının katıldığı bir önseçim yapılsın. Buradan çıkarsam adaylığa varım" ifadesini kullandı.

Muharrem İnce, ön seçim talebini şu sözlerle gerekçelendirdi:

"Türkiye demek, İstanbul demektir. 250 bin üye az değildir. Bu üyelerimiz harekete geçerse biz bu seçimi kazanırız. İstanbul'u kazanırsak bu başarıdan bir Türkiye hikâyesi çıkar ve Cumhurbaşkanlığı seçimini alırız."

 

KILIÇDAROĞLU'NA ONURSAL BAŞKANLIK TEKLİF ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu ile 24 Haziran seçimlerinin ardından görüien Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na onursal başkanlık teklif etmiş ve delegelere kurultay çağrısında bulunmuştu.

İnce, 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinde partisi CHP'den daha çok oy aldığı gerekçesi ile tabanının kendisini istediğini dile getirmiş ve genel merkeze "yönetimi bırakın" açıklamasında bulunmuştu.

Yaşanan bu siyasi gerilimin ardından CHP Genel Merkezi, İnce'yi İstanbul'da aday göstermeye razı olmadığı ve kulislerde Kılıçdaroğlu'nun parti dışında bir aday aradığı gündeme gelmiş, bir kaç iş adamına adaylık teklif edildiği iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.