Muharrem İnce: Ben Yeni Bir Umut, Yeni Bir Güneş Olmak Adına Yola Çıktım

Muharrem İnce: Ben Yeni Bir Umut, Yeni Bir Güneş Olmak Adına Yola Çıktım

CHP Yalova Milletvekili ve genel başkan adayı Muharrem İnce, Türkiye’de 12 yıldır baskıcı, zulmeden, taraf olmayanı bertaraf eden bir iktidar olduğunu belirterek, "Ülkemizde eğitim, adalet, tarım çökmüş. İnsanlarımız bir başka ülkede...

CHP Yalova Milletvekili ve genel başkan adayı Muharrem İnce, Türkiye’de 12 yıldır baskıcı, zulmeden, taraf olmayanı bertaraf eden bir iktidar olduğunu belirterek, "Ülkemizde eğitim, adalet, tarım çökmüş. İnsanlarımız bir başka ülkede rehin. Üretici, köylü, emekli perişan. Sınav soruları çalınıyor. Böyle bir durumda CHP umut olamıyor. Bir Allah’ın kulu çıkıp da Kılıçdaroğlu’nun başbakan olacağını düşünmüyor, böyle bir umut görmüyor. Ben yeni bir umut, yeni bir güneş olmak adına yola çıktım.” dedi.

Muharrem İnce, partisinin Rize İl Başkanlığı’nda teşkilat mensuplarını ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2010 yılında 'Oylarımı yüzde 40’a çıkarmazsam istifa ederim' sözünü hatırlattı. İnce, “Şimdi ise ‘anlamlı bir düşüş olursa istifa ederim’ diyor. Ben ise bu partiyi önümüzdeki iki seçimde birinci parti yapamazsam istifa edeceğimi söylüyorum. Blok liste diye bir şeyi partinin tarihinden kaldıracağım. Çarşaf liste olacak her yer. Partinin demokratikleşmesini savunarak, herkese iktidar vaat ediyorum. İlk kez dedemin memleketi Rize’de bunu söylüyorum. Bunu medyanın iyi görmesini istiyorum. Tüzük mü büyük? Genel başkan mı büyük? Bana sorarsanız tüzük büyük. Biz tüzüğe göre mi genel başkan bulacağız yoksa genel başkana göre mi tüzük yapacağız? Yapılacak olan kurultayda gündemin dördüncü maddesi tüzük komisyonunu seçilmesi, beşinci madde genel başkan seçilmesi, altıncı madde ise tüzük değişiklikleri olacak. Bu doğru değil. Ben önce tüzük değişikliği sonra ise genel başkanlık seçimini öneriyorum. Önce tüzüğü bir görelim bakalım. Benim önerilerim nettir. Üyelerle ön seçim, çarşaf liste, iki seçimde kazanamayan gider. Buna benzer önerilerim olacak. Sayın Genel Başkan’ın önerilerini de görelim.” diye konuştu.

"KİMSEYİ KANDIRMAYACAĞIM"

CHP’nin yeni genel başkanı olacağını savunan İnce, şöyle konuştu: “Ben bu partiye genel başkan olacağım. Bunu görüyorum. Sessiz bir devrim var. Kurultay delegesi, il başkanları konuşamıyor. Genel merkezden baskı olduğundan dolayı sustuklarını ama bana oy vereceğini söyleyen birçok kişi var. Ben partinin üzerindeki bu korku duvarlarını kaldıracağım. Burası solcu bir parti olacak. Size solculuğunuzu, devrimciliğinizi yeniden hatırlatacağım. Mevcut yapıdan iktidar çıkmaz arkadaşlar. Ben bu ülkeye başbakan olacağım, buna inanıyorum. Arkamda durulmasını istiyorum. Ben her zaman doğruları söyleyeceğim. Rize’de hiç Alevi yok. Sünniler ve Aleviler bu ülkede vergi veriyor. Sünnilerin imamının maaşını devlet öderken, Alevilerin cemevlerine neden para ödemiyor. Sünniler kul hakkı yemiyor mu? Sünniler, Alevi kardeşlerinin hakkını yiyor. Buna razı olmadığını söyleyecek Rizeli. Bu sorunu böyle çözeceğiz. Kürt sorununu da çözeceğiz. Kimseyi kandırmayacağım ve bu milleti barıştıracağım.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.