Müftülük’ten kurs öğrencilerine yönelik fotoğraf yarışmas

Müftülük’ten kurs öğrencilerine yönelik fotoğraf yarışmas

Konya İl Müftülüğü,Kur’an kurslarında eğitim gören 10-14 ve 15 yaş üzeri öğrencilerin motivasyonlarını artırmak ve Kur’an-ı doğru anlamalarına katkı sağlamak amacıyla “Hayatımdaki Ayetler Kadrajımda” konulu bir fotoğraf yarışması düzenledi

Konya İl Müftülüğü, ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarına eğitim gören 10-14 ve 15 yaş üzeri öğrencilerin motivasyonlarını artırmak ve Kur’an-ı doğru anlamalarına katkı sağlamak amacıyla “Hayatımdaki Ayetler Kadrajımda” konulu bir fotoğraf yarışması düzenledi. Konya İl Müftülüğü ve Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği (ASFOD) iş birliği ile düzenlenen yarışmada öğrenciler, Kur’an-ı Kerim mealini okuyarak veya araştırarak fotoğraf çekecekler, ya da daha önce çektikleri fotoğrafları birer ayet ile ilişkilendirecekler. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, düzenlenecek yarışmasındaki asıl hedeflerinin öğrencilerin ezberlediği ve okuduğu yüce kitabımızın mesajlarını da anlayabilmeleri sağlamak olduğunu ifade etti. Ayrıca Poçanoğlu; “ilimiz müftülüğünde görev yapan PDR öğretmenimiz Seher Coşkun’un gayretleriyle ve il müftü yardımcımız Arslan Çıtır hocamızla yaptığımız istişareler neticesinde yarışmayı, ilçe müftülüklerimize bağlı eğitim veren tüm Kur’an kurslarımızda yapmayı planladık. Bu vesile ile inşallah öğrencilerimiz, okuduğu ayetin mealine bakarak ona uygun bir fotoğraf çekmeye çalışacak, ya da daha önce çektiği bir fotoğrafa uygun bir meal arayışı içerisine girecek. Kısacası yarışmadaki temel hedefimiz; öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini okuyarak veya araştırarak yarışma için çekecekleri fotoğrafları birer ayetle ilişkilendirebilmeleri sağlamaktır” dedi.

YARIŞMA SONUNDA ÖDÜL VAR

Yarışmanın 30 Nisan 2019 Salı günü sona ereceğini ve sonuçların 10 Mayıs 2019 Cuma günü açıklanacağını ifade eden Poçanoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Yarışma sonuçlarını belirleyecek jüri üyelerimiz çekilen fotoğrafları cep telefonu (mobil) fotoğrafçılığı üzerinden değerlendireceğinden yoğun bir katılım olmasını bekliyoruz. Jüri üyelerimiz ise biri il müftülüğü personelimiz olmak üzere, Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği üyelerinden dört fotoğraf sanatçısı kardeşimizin katılımıyla beş kişiden oluşmaktadır. Yarışma neticesinde her iki kategoride dereceye giren birincilerimize 750 TL, ikincilerimize 500 TL ve üçüncülerimize 250 TL hediye takdiminde bulunacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda ilimiz genelindeki tüm okullardaki öğrencilerin de katılabileceği bir yarışma organizasyonu düşünüyoruz. Bu vesile ile şimdiden yarışma katılacak Kur’an kursu öğrencilerimize başarılar diliyorum.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum