Müftü Maraşlıgil: Bayramlar Tatil Programlarına Dönüştürülmemeli

Müftü Maraşlıgil: Bayramlar Tatil Programlarına Dönüştürülmemeli

Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, "Bayramlar, ziyaretleri ve sıla-i rahimi yok sayan tatil programlarına dönüştürülmemeli." dedi.Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Ramazan Bayramı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Bayramın bir aylık...

Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, "Bayramlar, ziyaretleri ve sıla-i rahimi yok sayan tatil programlarına dönüştürülmemeli." dedi.

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Ramazan Bayramı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Bayramın bir aylık oruç ve ibadetlerin ardından kurtuluşa ermenin kutlanması olarak algılanması gerektiğini belirten Maraşlıgil, sıla-i rahim ziyaretlerinin ihmal edilmemesine dikkat çekti. Bayramların, ziyaretleri ve sıla-i rahimi yok sayan tatil programlarına dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayan Maraşlıgil, "İnsanlar bayram gelince bir tatil programı yapıyor. Halbuki bizde akraba ve büyüklerin ziyareti vardır. Dinimizin gereği dargınlar barıştırılmalıdır. Biz tatil programı yaptığımızda sıla-i rahim kayboluyor. Peygamberimiz (sav) ‘Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa sıla-i rahim ve akraba ziyareti yapsın’ buyuruyor." sözlerine yer verdi.

Diyanet’in Ramazan için seçtiği ‘Hiç kimse kimsesiz kalmasın’ temasını anımsatan Maraşlıgil, şunları söyledi: "Başta annelerimizi babalarımızı, varsa huzurevlerinde kalan yakınlarımızı, garibanları, yetimleri ve vatanlarını terk etmiş mültecileri kimsesiz bırakmayalım. Filistin’deki kardeşlerimizi de dualarımızla kimsesiz bırakmayalım. Bu bizim ruhumuza işlemeli."

Müftü Ali Maraşlıgil, bayramlarda yaşanan trafik kazalarına dikkat çekerek, mutlu günlerin zehir olmaması için sürücülerin trafik kurallarına uymaları tavsiyesinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.