Müfredat Değişikliği Yine Protesto Edildi

Müfredat Değişikliği Yine Protesto Edildi

Baden-Württemberg’de (BW) Yeşiller-SPD koalisyon hükümetinin 2015’ten itibaren okullarda ‘farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ çerçevesinde uygulamaya koymak istediği ders planı Stuttgart’ta protesto edildi. Müfredat değişikliğini...

Baden-Württemberg’de (BW) Yeşiller-SPD koalisyon hükümetinin 2015’ten itibaren okullarda ‘farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ çerçevesinde uygulamaya koymak istediği ders planı Stuttgart’ta protesto edildi.

Müfredat değişikliğini başından beri protesto eden karşıt grup bu defa ‘Önce evlilik ve aile’ sloganı ile sokaklara çıktı. Uzun süre gösterilere ara veren müfredat karşıtı grupların yeniden gösteri yapmasının nedeni ise meclis dilekçe komisyonuna verilen itiraz dilekçelerinin reddedilmesi olarak gösteriliyor.

2015 öğretim yılından itibaren uygulanacak olan müfredat değişikliği ile ilgili çok sayıda karşıt gösteri yapılmış ve imza kampanyaları düzenlenmişti. Yapılan karşıt gösterileri dikkate alan eyalet hükümeti taslağın yeniden gözden geçirilerek velileri rahatız eden bölümlerin düzeltileceği teminatı vermişti. Kiliseler de değişikliğe karşı olduklarını açıklamıştı. Başbakan Winfried Kretschmann bu konuda kilise temsilcileri ile de görüşeceğini açıklamıştı.

Realschule öğretmeni Gabriel Stängle’nin başlattığı ve yaklaşık 200 bin kişinin destek verdiği online imza kampanyası ise sembol oldu. Değişikliğe destek veren veliler ve dernekler de bulunuyor. Destek veren veliler ise desteklerini farklı anlayışları kabullenme şeklinde tanımlıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.