Müdür Kıyımlarını Eleştiren Sendikacıya Devlet Büyüklerine Hakaretten Soruşturma

Müdür Kıyımlarını Eleştiren Sendikacıya Devlet Büyüklerine Hakaretten Soruşturma

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerine yönelik kıyımları eleştirdiği için hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığ'nca yürütülen...

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerine yönelik kıyımları eleştirdiği için hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığ'nca yürütülen soruşturma kapsamında Acemler Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Türkoğlu, “Kıyımı yapan 50’nin üzerinde ilçe müdürü ve şube müdürleri hakkında cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduk. Bizler, suç duyurusunda bulunduğumuz kişiler ifadeye çağrılıp hesap sorulacak diye beklerken, emniyet müdürlüğü yetkilileri, başsavcılık talimatı ile ifademizin alınması gerektiğini belirterek güvenlik şube müdürlüğünde ifademize başvurdular.” dedi.

İfadeye çağrılmanın bundan sonra yapacakları hak arama mücadelesini engellemeye yönelik olduğunu ifade eden Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emniyet müdürlüğünde tarafımıza, yaptığımız en son 4 basın açıklaması ve suç duyurularında kullandığımız ifadelerden güya devlet büyüklerimize hakaret edildiği gibi alakasız, zorlama bir yorum ile suç isnat edilmeye çalışılmıştır. Bu tür baskı ve yıldırma operasyonları bizim mücadeleci azmimizi ortadan kaldırmaz. Hukuk dahilinde haklarımızı aramaya sonuna kadar devam edeceğiz.”

Ortada bir büyük zulüm ve kıyım olduğunun altını çizen Türkoğlu, “Bu süreçte hukukun üstünlüğüne ve adil mahkemelere güvenimiz tam olacak. Avukatlarımızla birlikte katıldığımız ifade verme süreci 2,5 saat sürdü. Bundan sonra konu ilgili savcılığın gündeminde olacaktır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.