Mücadele sürecek

Mücadele sürecek

Konyalılar Buluşması'nda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Kim ne yaparsa yapsın, Türkiye hiç bir şekilde terörle mücadele etmekten vazgeçmeyecek, son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz sürecektir" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun'un daveti üzerine Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "18. Konyalılar Buluşması"  önceki gün Örenköşk Estergon Türk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekilleri Muhammed Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Hacı Ahmet Özdemir, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Spor Müsteşarı Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ve STK temsilcileri ve Konyalı bürokratlar katıldı.

lutfi-elvan.jpg

TÜRKİYE MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEK

Programda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı birleştiğini, Türkiye ile hesabı olan küresel karanlık güçlerin de bu örgütlere ağababalık yaptığını belirterek, "Kim ne yaparsa yapsın, neyin peşinde olursa olsun, Türkiye hiç bir şekilde terörle mücadele etmekten vazgeçmeyecek, son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Elvan, Konya'nın dijitalleşmede Sanayi 4.0 alanında öncü illerden biri olacağının altını çizerek, bunun için de kendilerinin her türlü desteği vereceğini ifade etti. Bugün Türkiye'nin terör belasıyla mücadele ettiğine dikkati çeken Elvan, "Terör örgütleri Türkiye'ye karşı birleşiyorlar, milletimizin birliğine, dirliğine saldırıyorlar. Türkiye ile hesabı olan küresel karanlık güçler bu örgütlere ağababalık yapıyor. Kim ne yaparsa yapsın, neyin peşinde olursa olsun, Türkiye hiç bir şekilde terörle mücadele etmekten vazgeçmeyecek, son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz sürecektir. Bu mesele milli bir konu olduğu kadar aynı zamanda bir insanlık meselesidir. Fırat Kalkanı Harekatı'nı bunun için yaptık, Zeytin Dalı Harekatı'nı da bunun için yapıyoruz. Bizim devlet, millet olarak duruşumuz gayet net ve açıktır" diye konuştu.

ORDUMUZ VE MİLLETİMİZ ÇOK BİLİNÇLİ

Elvan, bölgedeki huzuru bozdurmayacaklarını dile getirerek, "Bir istikrar, huzur adası olan Türkiye'nin güvenliğinin aynı zamanda insanlığın güvenliği ile eşdeğer olduğunu biliyoruz. Ordumuz bu bilinçle, milletimizin müşterek değerleriyle hareket ediyor" dedi.  Yahya Kemal'in bir şiiri ile Kurtuluş Savaşı'na dikkati çeken Elvan, "O gün istiklal için mücadele eden ordumuz bugün Zeytin Dalı Harekatı ile aynı inanç ve azimle mücadele ediyor. Aynı kahramanlıkla hainlerin üzerine yılmadan yorulmadan kararlılıkla gidiyor. O günün istilacılarıyla bugünün teröristleri arasında hiç bir fark yok. O günün hainleri ile bugünün hainleri arasında da bir fark yok. O gün nasıl muzaffer olmuşsak, Allah'ın izniyle bugün de muzaffer olacağız" ifadelerini kullandı.

sorgun-(2).jpg

KONYA'YA TEKNİK ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da konuşmasında Konya'da kurulacak olan Teknik Üniversite'nin müjdesini verdi. Sorgun, "Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştük, yaklaşık 10 gün önce Cumhurbaşkanımız YÖK Başkanımıza Konya'ya bir teknik üniversite kurmak için talimatı verdi, bunun için çalışmalara başladık"dedi. Konya'nın kadim bir medeniyetin merkezi olduğunu belirten Sorgun, şunları söyledi:“Bir başkent daima başkenttir. Konya devlet kuran ülkenin başkentidir. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç, en son yurtdışı ziyaretini Konya'ya yapmıştı. Yanında devamlı bulundum ve o zaman Konya için 'Konya'da kendimi Medine'de gibi hissediyorum' demişti. Bunu ilk defa burada anlatma fırsatı buldum. Konya bir medeniyet şehridir. Bu programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum." Afrin operasyonunun Türkiye'nin güvenliği için yapıldığını da kaydeden Sorgun, “Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde. Herkes kahraman askerlerimiz için seferber oldu. Geçtiğimiz günlerde Ereğlili  Nurullah Seçen Afrin'de şehit oldu. Cenaze namazına katıldık. Ailesinin vakarlı duruşu bizi çok etkiledi. Kimsenin bu ülkeyi ve milleti parçalamaya gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

akyurek-(1).jpg

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ SÜRECEK

Konya Valisi Yakup Canbolat, 26 sene önce mülki idare amirliğine Konya’da başladığını, ülkenin birçok yerinde aldığı görevlerden sonra yine Konya’da olduğunu belirterek, “Konya’da vali olarak hizmet etmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Gerek Anadolu topraklarının milletimize vatan kılınmasına gerekse de İslam dinine olan hizmetleri ile bu kadim şehir, bizlerin her türlü çabasını ve gayretini hak etmektedir. Konya, devletin kurulduğu yerdir. Konya, ilimin, irfanın, hikmetin ve sanatın şehridir. Konya, medeniyetimizin kurucu şehridir. Türk-İslam Medeniyetinin mayalandığı şehirdir, belde-i muhayyeredir” ifadelerini kullandı.

KONYALI OLMAKLA GURUR DUYUYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya dışında başarılı birçok bürokrat ve önemli isimlerin olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Konyalı hemşehrilerimiz, büyüklerimiz, kardeşlerimiz Konyamızın gurur kaynağıdır. Konya, Anadolu çadırının orta direğidir. Konya, Anadolu’nun vatan kılınmasında en önemli rol sahibi şehirdir. Konya, Selçuklu payitahtıdır, Mevlana şehridir. Muhammed İkbal’in, Türkiye üzerinden uçakla geçerken ‘Hz. Mevlana’nın metfun olduğu Konya bu semanın, bu gökkubbenin altında’ diye uçakta ayakta kalktığını okuduğumuz, hatırladığımız bir şehirdir Konya. Konyalı olmakla gurur duyuyoruz. Aynı zamanda Büyük Türkiye yürüyüşünde, Lider Ülke Türkiye yürüyüşünde Konyamızın önemli bir rol üstlenmekte olduğunun farkındayız. Ne zaman milletimiz, memleketimiz dara düşmüşse o zaman Konya bölgesi, yapılan mücadelelerin belkemiğini oluşturmuş ve ülkemizin yeniden ayağa kalkmasını sağlamıştır. Bugün de öyle olacaktır” dedi.Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da “Ankara'da yaşayan ve Ankara'da siyaset yapan bir Konyalı olarak birlik ve beraberliğimize bir katkı da bulunduysam ne mutlu bana. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyorum" diye konuştu. Program protokol konuşmalarının ardından sona erdi. Programda Keçiören Belediyesi'nin çalışmaları hakkında tanıtım filmi gösterildi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum