Mücadele ruhumda var

Mücadele ruhumda var

Torku Konyaspor’un tecrübeli kalecisi Kaya Tarakçı Kulübün resmi yayın organı Konyaspor Dergisi’ne konuştu. Dergiye kapak olan Kaya “Mücadele ruhumda var” dedi

Torku Konyaspor’un resmi yayın organı olan 'Konyaspor Dergisi'nin 26.sayısı çıktı. Yeşil-beyazlı ekibin Çaykur Rizespor ile oynadığı Spor Toto Süper Lig 33.hafta maçında taraftarlarla buluşan ve beğenilen derginin 26.sayısında oyuncular Kaya Tarakçı, Ali Turan ve Benjamin Fuchs ile yapılan röportajların yanı sıra vefatının 11.yılında merhum teknik direktör Tevfik Lav dosyası da bulunuyor.

Dergiden alınan bazı başlıklar şöyle:

KAYA TARAKÇI: "MÜCADELE RUHUMDA VAR"

2012-2013 sezonundan bu yana takımın kalesini başarıyla koruyan tecrübeli file bekçisi Kaya Tarakçı "İnsanın delisi futbolcu, futbolcunun delisi kaleci olur derler. Bunda doğruluk payı yok değil. Baktığımızda kalecilerin deli yönleri yok değil. Ama ben yapı itibariyle sakin biriyim. Zaman zaman benimde enteresan çıkışlarım oluyor. Ama çok hareketlilik zarar verebilir" diyor. Sosyal medya ve Konya yemekleriyle arasının iyi olmadığını belirten Kaya Tarakçı'nın başarısının arkasındaki en önemli etken ise 'Mücadeleci ruhu ve ailesi'.

ALİ TURAN: "İYİ Kİ FUTBOLCU OLMUŞUM"

Lise döneminde babası elinden tutup zorla antrenmana götürmeseymiş, şimdi belki çok daha farklı bir sektörde çalışıyor olacaktı Ali Turan. Ama o, futbolcu olmak için yaratılmış ve "İyi ki de futbolcu olmuşum" diyecek kadar işine aşık, "zaten pazarlık sünnettir" diyecek kadar da Kayseri'li.

BENJAMİN FUCHS: "BEN BİR TÜRK’ÜM"

Benjamin Fuchs..İsmi sizi yanıltmasın... O bir Türk ve gayet güzel Türkçe konuşuyor. Sahada hakemlerin İngilizce hitap ettiği Benjamin buna o kadar alışmış ki, artık kendisine Bünyamin denilmesine bile şaşırmıyor. Futbol kariyeri gibi yaşantısını da profesyonelce sürdüren Fuchs, Konya’yı çok seviyor ve her ne kadar yiyip içtiklerine dikkat etse de, bir Konya klasiği olan bamya çorbasına asla 'hayır' diyemiyor.

KONYASPOR’DAN BİR TEVFİK LAV GEÇTİ

O, çok sevdiği futboldan;  hem futbolculuk hem de teknik direktörlük anlamında erken kopan bir isim. Camiada herkesin takdirini kazanan, okumayı seven, genç ve idealist bir teknik adamdı Tevfik Lav. Hız tutkunuydu da aynı zamanda. Futbola adadığı ömrü, ailesine giden yolda son bulan merhum teknik direktörümüz Tevfik Lav’ı vefatının 11.yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

Konyaspor Dergisi'nin 26.sayısında ayrıca Kasımpaşa A.Ş. ile oynalına maçta teknik direktör Shota Arveladze'nin fair-play adına verdiği ders, Sağlık Ekibi ile yapılan keyifli röportajlar, Maçlar, Takımdan haberler, pilot takım Anadolu Selçukspor'un maçları, sevgini göster ve sosyal medya köşeleri bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.