Motorine ÖTV zammı geldi!

Motorine ÖTV zammı geldi!

Motorinin litre fiyatından alınan Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) zam geldi. Motorine ÖTV zammı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Motorin fiyatlarına iki gün üst üste indirim gelirken bugün zam geldi. Zam, Resmi Gazete'de bu sabah yayınlanan 'Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar'a göre motorinden alınan ÖTV miktarına geldi. Böylelikle düzenlemeden önce motorinin litre fiyatından  1,7945 TL vergi alınırken söz konusu vergi 11 kuruş artırılarak 1,9059'a yükseltildi. 

Resmi Gazete'de yayınlan bu zam kararı ile birlikte pompa fiyatları da bir anda değişti. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile motorine gelen 11 kuruşluk ÖTV zammının pompa fiyatlarına 13 kuruş zam olarak yansıdığını duyurdu.

EPGİS'in yaptığı açıklaması şöyle:

"Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı; 29/01/2020 tarihinde geçerli olmak üzere, motorin türlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) litre başına 11 kuruş arttırılırken, bu zam pompa fiyatlarına 13 kuruş olarak yansıtıldı."

EPGİS@trepgis

Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı

29/01/2020 tarihinde geçerli olmak üzere;

Motorin türlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) litre başına 11 kuruş arttırılırken, bu zam pompa fiyatlarına 13 kuruş olarak yansıtıldı.

43

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

89 kişi bunun hakkında konuşuyor

İŞTE YENİ MOTORİN FİYATLARI

Salı günü gecesi ile bu gece motorine indirim gelirken hükümet tarafından yapılan ÖTV zammı ile birlikte bugün sabah saatlerinde motorin fiyatları tekrar değişti. Motorine gelen 13 kuruşluk zam ile birlikte, Ankara'da ortalama 6,28 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,41 lira olacak.

Motorinin litresi İstanbul'da 6,22 liradan 6,35 liraya, İzmir'de 6,29 liradan 6,42 liraya yükselecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum