Moskova’da Binlerce Kişi Ukrayna’da Barış İçin Yürüdü

Moskova’da Binlerce Kişi Ukrayna’da Barış İçin Yürüdü

Rusya’nın başkenti Moskova’da farklı muhalif gruplardan binlerce kişi, Ukrayna’da barış için yürüdü. Moskova polisi yürüyüşe 5 bin kişinin katıldığını açıklarken, bağımsız gözlemcilere göre en 26 bin kişi gösteriye katıldı.Ukrayna...

Rusya’nın başkenti Moskova’da farklı muhalif gruplardan binlerce kişi, Ukrayna’da barış için yürüdü. Moskova polisi yürüyüşe 5 bin kişinin katıldığını açıklarken, bağımsız gözlemcilere göre en 26 bin kişi gösteriye katıldı.

Ukrayna ve Rusya bayraklarının yanı sıra “Savaşa hayır!” pankartı taşı göstericiler Puşkin Meydanı’nda toplandı ve Saharov Caddesi’nde ilerledi. Muhalif partilerden PRP-Parnas, Yabloko, Dayanışma ve ünlü bloger Aleksey Navalnı’nin İlerleme Partisi de yürüyüşe destek verdi.

Moskova’nın merkezinde toplanan başka bir grup da Rusya’nın Ukrayna krizindeki pozisyonuna destek mitingi düzenledi.

St.Petersburg, Perm, Saratov ve Rusya’nın 30’dan fazla kentinde Ukrayna’da barış için gösteriler düzenlendi.

Moskova’da uzun aradan sonra ilk kez muhalif gruplar sokağa çıktı.

Kiev’de halk ayaklanması ile iktidarın değişmesinin ardından Kırım, Rusya ile birleşme kararı aldı ve Doğu Ukrayna’da da iç savaş başladı. Birleşmiş Milletler verilerine göre 3 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği iç savaşta 5 Eylül’de ateşkes ilan edildi.

Batılı ülkeler Ukrayna’da yaşanan gelişmelerde Moskova’nın rolü olduğu iddiası ile yaptırım uyguluyor. ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri ile sorun yaşayan Moskova da, karşılık olarak bir yıl süre ile Batılı ülkelerden gıda alımını durdurdu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.