Moritanya'da Erken Yaşta Evlilik Oranı Artıyor

Moritanya'da Erken Yaşta Evlilik Oranı Artıyor

Moritanya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ülkede özellikle bayanların erken yaşta evlenme oranında büyük bir artış yaşandığını ve bunun büyük problemlere neden olduğunu açıkladı. Afrika Birliği’nin Moritanya'da düzenlediği...

Moritanya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ülkede özellikle bayanların erken yaşta evlenme oranında büyük bir artış yaşandığını ve bunun büyük problemlere neden olduğunu açıkladı.

Afrika Birliği’nin Moritanya'da düzenlediği "Erken yaştaki evlilikleri önleme" programında, Moritanya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ülkenin evlenme yaşı ile ilgili verilerini ortaya koydu. Buna göre evli bayanların yüzde 37'si 18 yaşından önce evlenmiş, bunlardan yüzde 15'i ise 15 yaşından önce evlenenler grubunda yer alıyor. Ülkede daha çok kırsal kesimde oturanların 15 yaşından önce evlendiği belirtiliyor.

Sosyal Politikalar Bakanı Lemine Mint Moma, bu tür evlilikleri tetikleyen etkenlerin birçok sebebi olduğunu ifade etti. Bunları örf, adet ve gelenekler şeklinde özetleyen Moma, erken evliliğin genç kızların eğitim ve ekonomik hayatını etkilediğini fakat daha çok sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. Moma, Bakanlığın çocuk gelişimi, çocuk sağlığı ve eğitimi ile ilgili yeni kanunlar düzenlediğine ve Afrika Birliği ile bu konuda sürekli yardımlaşma içinde olduklarına da dikkat çekti.

Afrika Birliği ise programda, çocuk evliliklerini azaltmaya yönelik hedeflere ulaşmak için ilk olarak sosyal ve ekonomik şartların net olarak belirlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, bu konudaki araştırmalara, belirledikleri 10 Afrika ülkesi içinde bulunan Moritanya'dan başlayacaklarını duyurdu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.