Mor patates şifa deposu

Mor patates şifa deposu

'Mor Majeste' diye adlandırılan yeni tür mor patates beyaz patateslere oranla daha fazla antioksidan ve antosiyanin içeriyor.

Ülkemizde yeni keşfedilmeye başlayan mor patates, 7.000 yıl önce Güney Amerika’daki İnka Krallarına mahsus, Tanrıların yiyeceği olarak kabul edilmiştir. 

ABD Tarım Bakanlığı'na göre en koyu mor renkli patatesler diğer mor patateslere göre dört kat daha fazla antioksidan içeriyor.

 

Antioksidan gücü diğer patateslerden 10 kat daha fazla

Mor patates, antioksidan açısından çok zengin, beyaz patatesten 10 kat daha antioksidan ve antosiyaninler içeriyor. ‘Mor Majeste’ diye adlandırılan mor patates, günümüzde bazı ülkelerde yetişiyor. Antioksidan gücü, Brüksel lahanası, kıvırcık lahana ve ıspanakla aynı sırayı paylaşıyor. İçeriğinde çok miktarda karbonhidrat, potasyum, C vitamini, folik asit ve demir olduğundan iyi bir kompleks.

Hücreleri koruyan ve vücudu iyileştirmeye yardımcı olan antosiyaninler göz ve kalp sağlığını desteklemede, kanser hücrelerinin çoğalmasını azaltmada ve daha birçok rahatsızlığın giderilmesinde aktif rol oynuyor. Yapılan araştırmalar bu patatesin içerisinde kan damarlarına iyi gelen ve tansiyonu düşüren maddelerin olduğunu da gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.