Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Modern ve görgüsüz

Modern ve görgüsüz

Yüzyıla yakın bir zamandır Dinini yaşamaya çalışan Müslümanlara sürekli olarak gerici ve cahil demeyi marifet zannedenler şimdilerde yine Müslümanların tabir caiz ise kendi elleriyle yaptıkları yanlışlar nedeniyle bu defa görgüsüz demeye başladılar.

Hemen her kesimden yazar ve çizerin üzerinde kalem oynattığı ve söz söylediği son günlerin aktüel konusu maalesef yine Müslümanlar ve Müslümanlık oldu.

Peki nasıl oldu da gericilikten ve yobazlıktan modern ve görgüsüzlüğe terfi etti Müslüman kesim.

Veya diğer bir deyişle mütedeyyin olarak bilinen İslami kesim nasıl oldu da İslami sosyete olarak kabul edilir oldu diğerleri tarafından.

Bunun en temel nedeninin Müslümanların iktidar nimetlerinden nemalanarak dünya zevklerine çabuk alışması olduğuna inanıyoruz.

Yoksa 20 yıl önce fakir sofralarına oturan siyasetçilerin bu günlerde televizyon ve sinema temsilcileri ile aynı sofraları paylaşmalarının başka ne sebebi olabilir?

İktidar nimetlerini paylaşmazdan önce modernliği, coğrafi çıkış noktası olan Avrupa'da on yedinci yüzyılda başlayan ve sanayi devrimi ile fakir ülkeleri sömürerek kolay para kazanmayı öğrenen Amerika başta olmak üzere neredeyse bütün dünyayı etkisi altına alan kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen toplumsal yaşam ve örgütlenme biçimi olarak gören Müslümanlar neden aynı gelsinler ki?

Avrupa ve Amerika’daki gibi bir geçiş süreci yaşamadan o ana kadar icat edilmiş olan hemen her şeye kolaylıkla kavuşan Müslümanlar batının temsil ettiği modernliği kabul etmelerinden daha çabukça modernliğin getirdiğini söyledikleri kavramları da kabul edivermişlerdir.

Dünyadaki tüm yerel ve milli devletleri yok ederek sadece kendilerinin tahakküm etmek istedikleri bir tek devlet haline getirmek isteyen küresel iktidar özlemindeki vahşi emperyalist politika sahiplerince esasında bir tüketim toplumu oluşturmak amacıyla icat ettikleri modern toplum veya bilgi toplumu aldatmacasına kapılan dünyaperest Müslümanlar aynı çevrelerin kendilerine modernlikten önce abdestli kapitalist demelerini bile çabucak unuttular.

Hal böyle olunca sözde modern bilgi toplumunda bilginin merkeze alınacağı yalanına da çabucak kanan Müslümanlar maalesef bilgiyi hedeflemek ve bilgiyi üretmek ve insanlığın faydasına kullanmak yerine başkalarının bilgisiyle üretilen tüketim mallarını tüketmenin modernlik olacağı gibi garip bir düşünce kıskacının içinde düşmekten kendilerini alamadılar.

Bütün dünyada bilgiyi üretmek ve bilgi ile üretmek erdem olurken maalesef İslam ülkelerinin vatandaşları arasında önüne konulan her şeyi büyük bir açgözlülük ve cehalet ile tüketmek erdem oldu.

Öyle ki toplumda kendilerine İslam Âlimi denilen bir kısım hocalar bağlılarının karşısında  “Uzay çalışmaları falan boş iş, o kadar dünyalık için çalışmaya ne gerek var nasılsa onlar icat edip üretiyor biz alır kullanırız” tarzında ifadeler bile kullanmaktan kaçınmadılar.

Toplumun önüne düşen hocalar böyle olunca takipçileri olan Müslümanlar onlardan geri kalır mı hiç?

Allah (cc) Rasulü’nün (sav) açlıktan karnına taş bağladığından bahseden hocalar mükellef ziyafet sofralarında görünür olunca sofralarımızın şekli şemali değişti.

Siyasetçilerimiz çocukları için 5b yıldızlı otelleri kapatarak düğün merasimleri yapmaya başladığından beridir düğün merasimlerimiz adeta bir gösteriş ve yarış şeklini aldı.

Ben yaşamadım evladım yaşasın düşüncesindeki ebeveynlerin mezara götüremeyeceklerini bildikleri ihtişamlı elbiseleri için özel moda dergileri icat edildi.

İşbaşına getirilen memur ve amirlerin ailelerinin Büyükşehirlerin sosyete toplantılarında görülmeye başladığından beridir doğacak çocuğun cinsiyetini ilan etme veya yaş günü kutlamaları özel mekânlarda özel dizaynlarla yapılır oldu.

Belki en garip olanı ise doğup büyüdüğü mahalleleri terk ederek güvenlikli sitelerde yaşamayı modernlik olarak gören Müslümanların akraba ve komşularını kendi güvenlikleri için riskli veya potansiyel tehlikeli guruplar olarak görmeleridir.

Modern ve görgüsüzlüklerini cehaletler ile kapatmak gibi bir yol seçenler için en kolay yol para ile görgüsüzlüklerini ve bilgisizliklerini bastırmak olunca da sonuçta herkesin kendisi için yaşadığı bir modern İslam(!) toplumu ortaya çıkıverdi.

Haşemalı, başı örtülü sosyetik bayanlar için hoş geldin partileri, bebekler için tek taş yüzüklü yaş günü kutlamaları ile de kalmayacak bu savrulmalar.

Bu kompleksli insanların varacakları mantık silsilesi “red et kurtul” kolaycılığından başka bir şey olmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR