Şevki Çobanoğlu

Şevki Çobanoğlu

Modern Sömürgecilik ve Yedi Petrol İmparatoru

Modern Sömürgecilik ve Yedi Petrol İmparatoru

Dünya petrol piyasasına hakim güçler, aralarında bir petrol imparatorluğu kuran yedi petrol şirketidir.
Bu petrol şirketleri şunlardır:
Exon Standart Oil (ABD)
Gulf (ABD)
Toxano (ABD)
Standart Oil (ABD)
Mobil (ABD)
BP (İngiltere)
Shell (İngitere-Hollanda)

Yedi petrol şirketi aralarında birleşerek, MOJORS’u kurmuşlardır. Bu teşkilât ile bütün dünyayı soymaktadırlar. Amerika ve İngiltere petrol savaşını müşterek yürütmektedirler.
ABD ve İngiltere “kara altın” petrol ile servetlerine servet kattılar. Nice ülkeleri sömürdüler. Önceleri ayaklanmalar, ihtilaller, ambargolar ve savaşlar hep “sarı altın” için yapılırdı. Bugün ayaklanmalar, ihtilaller, ambargolar ve savaşlar “kara altın” petrol için yapılıyor. Sömürgeci emperyalist güçler, çıkarları için önce diplomatik tehditler yaparlar. Bundan bir sonuç alamazlarsa askeri güç kullanma yoluna giderler.
Sömürgeci güçler, sömürü plânlarını büyük bir gizlilik içinde sürdürmüşlerdir. 4 Şubat 1945’de Yalta’da; ABD’den Roosvelt, Rusya’dan Stalin, İngiltere’den Churchil bir araya gelerek dünyayı paylaşmışlar ve modern sömürgecilikte yeni hedefler çizmişlerdir.
İngiltere, dünya ekonomisinin anahtarı durumunda olan petrol bölgelerini ve hazinelerini ele geçirmek için sömürgeci gücünü ortaya koyarak, her türlü entrikayı çevirerek petrol imtiyazları sağlama yolunu tuttu. İngiltere gerek imtiyaz yolu ile gerekse savaş ve işgallerle petrol imparatorluğunun birinci üyesi durumuna geldi.
ABD tükenmekte olan petrol ihtiyaçlarını karşılamak için Ortadoğu’ya el attı. ABD ve İngiltere, İsrail ile birlikte Ortadoğu’da petrolü ele geçirmek için Arap Ülkeleri’nde savaş dahil her türlü entrikayı çevirdiler. ABD ve İngiltere güç birliği yaparak, Ortadoğu petrol bölgelerini aralarında paylaştılar. Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan petrol bölgeleri ABD ve İngiltere’nin eline geçti.
Modern sömürgeci güçler, gizlilik üzerine kurdukları petrol paylaşım plânlarına devam ettiler. Sovyetler Birliği’nin dağılması ile Rusya etkisiz hale getirildi. Orta Asya’nın zengin petrol ve maden rezervlerinin ele geçirilmesi için Kafkasya yolları tutuldu. Hazar petrol bölgesinde yeni boru hatları kurulması için petrol imparatorları aralarında Konsorsiyum kurarak, faaliyete geçtiler. Modern sömürgeci güçler ve petrol imparatorları “kara altın” petrol için mazlum milletleri sömürmeye devam ediyorlar.
Bu sömürüye dur demek ve akan kanı dindirmek için İslâm Dünyası’nın acilen ciddi tedbirler alması gerekir. Çünkü sömürgeci güçler daha çok Müslüman kanı dökmeye kararlıdırlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Çobanoğlu Arşivi

Vergi

31 Mayıs 2014 Cumartesi 06:00
SON YAZILAR