Mobil Operatör İle El Ele Veren Turizmci Müşteri Adedini Yüzde 35 Arttıracak

Mobil Operatör İle El Ele Veren Turizmci Müşteri Adedini Yüzde 35 Arttıracak

Mobil operatör Vodafone‘un uygulamalarından CRM ile turizmciler müşterilerinin adedini yüzde 35, gelirlerini yüzde 28 arttıracak. CRM; müşteri iletişimi ve memnuniyeti ile ilgili.Uygulama Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman...

Mobil operatör Vodafone‘un uygulamalarından CRM ile turizmciler müşterilerinin adedini yüzde 35, gelirlerini yüzde 28 arttıracak. CRM; müşteri iletişimi ve memnuniyeti ile ilgili.

Uygulama Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy tarafından tanıtıldı. Engin Aksoy, turizm sektörü için daha çok müşteri elde etmenin önemli olduğunu vurguladı ve şunları ifade etti:

“Bunun için müşterilerle devamlı iletişimde olmak önemli. Daha evvel müşteriye 3 günde geri dönmek gerekiyordu, şu an 3 saat içinde dönmek gerekiyor. Burada şirketlerin imdadına CRM yetişiyor. Konuk mutluluğunun ana endeks olduğu turizm sektöründe müşteri memnuniyetinde çıtayı daha yukarı çekmek için çare olan CRM, turizmcilerin gelirlerini daha da büyütmesine imkan tanıyor. Turizm sektöründe faaliyet yürüten büyük gruplar bu yatırımlarını rahat yapıyor, ancak butik oteller için bu durum geçerli değil. Vodafone olarak burada devreye giriyoruz. Vodafone bulut tekniğinden güç alan CRM ile hiçbir altyapı yatırımı ya da lisans bedeli ödemeden, turizmcileri müşteri sayılarını ve gelirlerini büyütmeye davet ediyoruz.”

TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise Vodafone ile el ele vermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ayık, “CRM ile otellerimiz yeni müşteriye hemen ve kolay erişebiliyor. Müşterileriyle iletişimde kalıyor. Konuk bağlılığını artırabiliyor. Otellerin doluluk oranının artırılması ve Türkiye’de turizmcilerin gelirlerini büyütmeleri hedefiyle, turizm sektörünü CRM’den faydalanmaya davet ediyoruz.” dedi.

Vodafone CRM uygulamasının şirketlere katkıları şöyle sıralanıyor:

- Turizmciler, müşteri hizmetleri giderinde yüzde 25 tasarruf elde edebiliyor.

- Turizmciler müşteri sadakatinde yüzde 27 artış elde edebiliyor.

- Turizmciler toplu e-mail ve toplu SMS ile yüzde 35 daha fazla müşteri adayına erişilebiliyor.

- Etkin satış kanalı ve müşteri yönetimi ile turizm gelirleri yüzde 28 oranında artıyor.

- Tek bir arayüzden tüm ekipler aynı anda takip edilebiliyor.

- Şikayet yönetimi ile müşteri yardım operasyonlarının verimliliği artıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.