Mızrak çuvala sığmıyor

Mızrak çuvala sığmıyor

AK Parti hükümetinin seçmeni çantada keklik olarak görmesine üzüldüğünü belirten Saadet Partisi İl Başkan Vekili Hüseyin Saydam, "24 Haziran seçimleri iktidar için eskisi gibi rahat olmayacak. Çünkü artık mızrak çuvala sığmıyor" dedi

24 Haziran günü gerçekleştirilecek olan erken seçime 3 gün kaldı. Türkiye, yeniden sandık başına gidiyor. 16 yılda 13. defa oy kullanacak olan seçmenler, artık seçim atmosferinden uzak rahat bir nefes almak istiyor. Partiler ise son hızla seçim çalışmalarını yürüterek, yapacakları icraatleri vatandaşlara anlatıyor. Seçim kampanyaları sürecinde yürüttüğü politika ve söylemleri ile en fazla dikkat çeken parti Saadet Partisi oldu.  Milli Görüş harekatının başladığı Konya'da da Saadet Partisi çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.

SAHADA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORUZ

Seçim öncesi saha çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Saadet Partisi İl Başkan Vekili Hüseyin Saydam, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, parti ve rahmetli Erbakan Hocanın ismini kullanan bir kesimin, toplumu manipüle etmeye çalıştığına dikkat çekti.   Saadet Partisi'ni kasıtlı olarak yanlış bir yerde yer almış gibi bir algı oluşturulmak isteyenlere karşı dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapan Saydam, "Halbuki bizim şuana kadar durduğumuz nokta ve istikametimiz değişmedi. İktidar partisi kendi durduğu yeri değiştirdi. Yetmezmiş gibi üzerimizden algıya oynuyorlar. Sahada umduğumuzdan daha büyük bir ilgi görüyoruz. Toplumda bir bitmişlik, tükenmişlik ve umutsuzluk var. Bundan kurtulmak için de tutunacak bir dal arıyorlar. Kuvvetli dal olarak da Saadet Partisi'ni görüyorlar. Şimdilik hiç bir sıkıntımız yok. Konya'nın tabanını Milli Görüşçüler oluşturur. Geçmişte en büyük desteği aldığımız bir şehirdir Konya. Bizim için ayrı bir önemi vardır" açıklamalarında bulundu.

AK PARTİ ESKİSİ GİBİ RAHAT OLAMAYACAK

AK Parti hükümeti ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında kurulan Cumhur İttifakı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Saydam, ittifakı Türkiye'nin genel siyasetinin yansıması olarak gördüğünü aktardı. Gerçeği yansıtmayan meseleler üzerinden siyaset yapmanın Saadet Partisi'nin üslubu olmadığını kaydeden Saydam, şunları kaydetti: "Partilerin karşılıklı olarak atışması oluyor. Biz, bunların dışındayız. Bizim derdimiz Türkiye. 24 Haziran erken seçimi, iktidar açısından eskisi gibi rahat bir seçim olmayacak. 16 Nisan referandumunda çıkan oylar da hemen hemen eşitti. 16 Nisan referandumundan sonra çok şey değişti. Referandumda AK Parti'ye destek olanlar, bu seçimde kesinlikle AK Parti'ye destek vermeyeceklerini söylüyorlar. Sadece benim çevremde böyle düşünen en az 100 kişi var. Artık mızrak çuvala sığmıyor. AK Parti, referandumdan sonra da bir şey kazanamadı. İşi kurtarabilmek için ittifak yaptılar fakat kazanabilecek gibi durmuyorlar. Üstelik çekindiği için düşüncelerini ifade edemeyen bir çoğunluk bir kesim var. Biz, bu sessizler kesiminin dip dalga oluşturacağını biliyoruz. AK Parti'nin Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da oy oranı düşecek. İktidar, artık bu işi yürütemiyor. Daha fazla oynanacak oyun kalmadı."  

SAADET PARTİSİ MECLİS'E GİRECEK

Seçimin kaderini dip dalganın belirleyeceğini dile getiren Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İktidar için rahat bir seçim olmayacağını tekrarlamak isterim. Fakat biz, çok rahatız. Saadet Partisi olarak meclise gireceğiz. Mustafa Özkafa bey, Konya siyaseti açısından çok önemli bir isim. Belediye başkanlığı döneminde yapılanları herkes biliyor. Kendi dönemindeki hizmetlerle vatandaşımız 'hizmet böyle yapılırmış' inancına sahip oldu. Bizim yaptığımız hizmetlerin etkisi bugüne kadar hala sürüyor. İktidar dönemimizde topluma verdiğimiz imkânlar, çiftçiye, emekliye, memura verdiğimiz fırsatlar, sanayiye verdiğimiz destekler, denk bütçe oluşturmamız, D8'leri kurmamız Milli Görüş Harekatının ne yaptığının ve yarın neleri başarabileceğinin göstergesidir.  Mustafa Özkafa gibi başkanlarımızın bu hamlelerin yapılmasında büyük emekleri var. Konya, tüm bunların kıymetini bilir. Şahsi bir meselenin peşinde değiliz. Saadet Partisi'nin zihniyetinin ve inanmış kadroların göreve gelmesi ve tekrar o güzelliklerin yaşanmasını umut ediyoruz. Her şey Allah'ın takdiri."

İNSANLARI KORKUTARAK ENGELLİYORLAR

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu'nun bugün saat 17.30'da Şehir Merkezi'nde düzenleyeceği Konya Mitingi ile ilgili de konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkan Vekili Hüseyin Saydam, Konya mitinglerinin Erbakan Hocadan kendilerine miras kaldığını ve mitinglerin geleneksel hale getirildiğini ifade etti. Konya'nın Milli Görüş geleneği açısından önemli şehir olduğunu da konuşmalarına ekleyen Saydam, "Duyarlılığı olan bir şehirde yaşıyoruz. Parti olarak, gerçekten Konya'ya ayrı ilgi duyuyoruz. Bir şahlanış olacaksa bunun Konya'dan başlatılacağının da bilincindeyiz. İktidar birçok kavramın içini boşalttı. Bu yüzden bizim seçim çalışmalarımızın da şekli değişti. İktidar toplumu duyarsızlaştırıyor ve insanları başka bir partinin mitingine veya toplantısına gitmesine müsaade etmiyor. İktidar partisi Konya'dan yüzde 75 civarında bir oy almasına rağmen verdikleri görüntü ile aldıkları destek birbirine uyumlu gözükmüyor. Bizim programlarımız ve mitinglerimiz gerçekten çok daha başarılı. Biz, bunlara çok fazla takılmıyoruz. Vatandaşımızın birçoğu korkusundan mitinglerimize gelemiyor ama biz sesimizi onlara duyurmanın yollarını biliyoruz. Vatandaşımız oy kullanırken, gönlünün sesini dinlemelidir. Herkes oy kullanırken özgürdür. AK Parti'nin gerek Konya'ya gerekse Türkiye genelindeki 81 ile ve insanlarına ahde vefa göstermeliydi. Gösteremediler, milletten vefa bekliyorlar. Vatandaş, 16 yıldır onlara bekledikleri desteği verdi fakat vatandaş, istediği ilgiyi göremedi. Konyalı bir başbakan görevden alındı. Burada vefa gösterilmedi. Konya'da seçmenin çantada keklik olarak görülmesi beni üzüyor şahsen. Hemşehrilerimizin bunları bilmeleri yeterli."  

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum