Mısır'da zulüm devam ediyor

Mısır'da zulüm devam ediyor

Mısır'da darbeci Sisi'ye bağlı mahkemenin verdiği karar neticesinde bugün yasa boğan idamlar yaşandı.9 genç bu sabah Kahire İstinaf Cezaevi'nde asılarak idam edildi.

Mısır'da Sisi'nin meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik gerçekleştirdiği darbenin ardından başlayan zulüm dolu süreç devam ediyor. Yaşanan darbenin ardından birçok kişi Mısır zindanlarında esaret altında tutulurken mahkemenin verdiği kararlar neticesinde idamlar da gerçekleşiyor.

Mısır'da darbeci Sisi'ye bağlı mahkemenin verdiği karar neticesinde bugün yasa boğan idamlar gerçekleşti. Mısır medyasında yer alan haberlere göre, başsavcıya suikast davasında yargılanan 9 genç bu sabah Kahire İstinaf Cezaevi'nde asılarak idam edildi.

Mısır'da darbeci Sisi güçlerinin mahkum ettiği Ahmed Vahden'in de bu sabah idam edildiği bildirildi. Vahden'in Mısır mahkemelerinde yargılandığı süreçte eşinin Vahden'e çocuklarının diş çıkardığını gösterdiği resim sosyal medyada yankı bulmuştu.

Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşımda bulunan AA Katar Temsilcisi Ahmed Yusuf, "Şu Fotoğrafı hatırlayan var mı? Mahkeme salonunda bir anne çocuğunu babasına göstermek için ve büyüyünce dişleri çıktı el hareketleriyle gösteren... O baba bu sabah idam edildi" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum