Mısır'a iade edilen genç aklını yitirdi

Mısır'a iade edilen genç aklını yitirdi

Türkiye'den Mısır'a gönderilen ve daha sonra kendisinden haber alınamayan Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Abdulhafiz'in, işkencelerden dolayı şuurunu kaybettiği belirtildi.

Türkiye'den Mısır'a gönderilen ve daha sonra kendisinden haber alınamayan Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Abdulhafiz'in, işkencelerden dolayı şuurunu kaybettiği öğrenildi.

İLKHA'da yer alan habere göre Abdulhafiz'in, dün çıkarıldığı mahkemede şuurunu kaybettiği bildirildi.

Türkiye'de Atatürk Havalimanında pasaport işlemleri yapıldığı sırada gözaltına alınarak Mısır'a iade edilen ve bir aydan fazla bir süredir kendisinden haber alınamayan Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Abdulhafiz'in işkencelerden geçirildiği ve şuurunu kaybettiği öğrenildi. Abdulhafiz, dün şuurunu kaybetmiş halde mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye çıkarılan Abdulhafiz'in, görme yetisini işkence sonucu kaybettiği, hâkimin sorularına cevap veremeyecek derecede akli melekelerini yitirdiği ve psikolojisinin bozulduğu belirtildi.

Abdulhafiz'in cezaevindeki tutuklu arkadaşlarının ifadesine göre; Abdulhafiz, günlerce ayağından asılmış şekilde ağır işkencelere maruz kaldı ve uzun çığlıklar sonucu bayıldı.

Mısırlı aktivist Ali Cuma, Müslüman gencin son durumuna ilişkin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye'den Mısır'a gönderilen Muhammed Abdulhafiz, dün yargılandığı başsavcı davasında mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye katılan akrabaları ve avukatları, 'Abdulhafiz'in ağır işkencelere maruz kaldığının açık bir şekilde görüldüğünü ve akli melekelerini kaybettiğini.' söylediler. Öyle ki hâkim, ona suçları yöneltmeden kendisi suçları sayıyor ve kabul ettiğini söylüyormuş. Cezaevinde onunla birlikte kalan arkadaşları, 'Abdulhafiz'in tutuklandığı günden bu yana çok ağır işkencelere maruz kaldığını, ayaklarından asılı bir şekilde saatlerce bekletildiğini ve işkencede attığı çığlıklar sonucu defalarca bayıldığını' söylediler. Muhammed Abdulhafiz'in, Mısır zindanlarında sistematik bir şekilde işkencelere maruz kaldığı açık bir şekilde görülüyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Muhammed Abdülhafiz'in eşi Vela Tarık Mahmud, konuk olduğu bir televizyon kanalında, "Eşim ile evlendikten 4 ay sonra Sudan'a geçtik. Eşim Ezher Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünden çıkışlıydı. Arkadaşları ona Somali'de daha çok iş imkânının olduğunu söylemesi üzerine Sudan'dan Somali'ye geçtik. Orda Böcek ve Afetle Mücadele adlı bir şirket açtı. Yakalandığı günden (17 Ocak) beri ondan haber alamadım. Onu öyle elleri kelepçeli bir şekilde görünce kalbim yerinden çıkar gibi oldum." dedi.

Eşiyle konuştuğu son konuşmayı anlatan Vela, "Eşim beni aradı ve bana, 'pasaportunun mühürlendiğini ve bir polisin kendisini gözaltına aldığını ve bunun rutin bir şey olduğunu' söylediğini belirtti." şeklinde konuştu.

Abdulhafiz'in Somali'den İstanbul'a geçme sebebini de açıklayan Vela, şunları kaydetti:

"Benim bir yaşından büyük bir kızım var ve hala kimliği veya doğumuna dair hiçbir evrak yok. Bu yüzden eşim İstanbul'a giderek sığınma talebinde bulundu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum