Mirza Odabaşı: Ara Kültürde Yaşıyoruz

Mirza Odabaşı: Ara Kültürde Yaşıyoruz

Almanya'da özellikle göçmen gençlerin maruz kaldığı iki kültür arasında kalmışlık Essen Üniversitesi'nde masaya yatırıldı. Ruhrdialog Derneği bünyesinde gençlere yönelik faaliyetler gerçekleştiren "Ruhrdialog Jugend" ara kültür üzerine...

Almanya'da özellikle göçmen gençlerin maruz kaldığı iki kültür arasında kalmışlık Essen Üniversitesi'nde masaya yatırıldı. Ruhrdialog Derneği bünyesinde gençlere yönelik faaliyetler gerçekleştiren "Ruhrdialog Jugend" ara kültür üzerine çalışmalar yapan fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Mirza Odabaşı'nın katılımıyla bu konuyu tartışmaya açtı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Odabaşı, Avrupalı Türklerin Türkiye'deki Türklerden farklı olduğunun altını çizerken, burada yaşayan insanların "Avrupalı Türk Kültürü" oluşturduklarını söyledi.

Burada doğup büyüyen Avrupalı Türklerin "ara kültür" olarak tanımlanabilecek bir kültüre sahip olduklarını ifade eden Odabaşı, "Ne Türkiyeli Türklere ne de Avrupa insanına benziyoruz. Bizler Doğu ve Batı kültürünü harmanlayıp ara kültür oluşturmuşuz." dedi. Genç sanatçı, üzerine çalıştığı ilginç projeleri de etkinliğe katılan öğrencilere tanıttı. Programın diğer davetlisi öğretmen Ömer Temiz de gençlere mesleğinin önemini anlattı.

Öğretmenlik mesleğinin Almanya'daki insanımıza faydalı olabilmenin en güzel yolu olduğunu ifade eden Temiz, gençlere toplumun geleceği için öğretmenlik mesleğinin üzerinde durmalarını tavsiye etti. Programın moderatörlüğünü de yapan dernek yönetiminden Eyüp Alkılıç, katılımdan duyduğu memnuniyetini dile getirirken, gösterilen yoğun ilginin böyle bir inisiyatifin hayata geçirilmesinde geç bile kalındığını düşündürdüğünü söyledi.

Ruhrdialog Jugend Essen Üniversitesi sözcüsü Deniz Büyüktatar ise binlerce yabancı öğrencinin bulunduğu üniversitelerin kültürel faaliyetler için ideal bir bir ortam sunduğunu, düzenledikleri programlarla ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını anlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.