Minikler mest etti

Minikler mest etti

Karatay Aynur Kasabalı İlkokulu Yaz Kur’an Kursu’nda yılsonu etkinlikleri düzenlendi. Kurs birincisinin elektrikli bisiklet ile ödüllendirildiği programda Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladığı porgram katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilen porgramın açılış konuşmasını yapan Aynur Kasabalı İlkokulu Müdürü Fatih Kıratlı kursa gösterilen ilgiye teşekkür ederek “Okulumuz yaz döneminde de çocuklarımızla şenlendi. Eğitimci, arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle çocuklarımıza dini bilgileri en iyi şekilde öğretmeye çalıştık. Bugün, kursumuz öğrencileri hazırladıkları etkinlikler ile bizlere manevi ziyafet çekecekler. Başarılı olan öğrencilerimizde çeşitli ödüllerle onore edilecekler” dedi. Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk’te Cami İmamı ve Aynur Kasabalı İlkokulu Kurs Görevlisi Hasan Hüseyin Tosun’a teşekkür ederek “Bugünkü Türkiye ile dünkü Türkiye arasında çok büyük fark var. Çocuklarımız artık dinlerini çok rahatça öğrenebiliyorlar” dedi.

KUR'AN'A GÖRE YAŞAMALIYIZ

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’da Kur’anın duvarda, dolapta durması gereken bir kitap olmadığını belirterek ‘Kur’an hayatı düzenler. Bunun için Kur’anı iyi öğrenmeli ve ona göre yaşamalıyız. Günahsız minik yaavrularmızdan ricam, bu günahsızlıklarını Kur’ana göre yaşayarak hiç bozmadan hayatlarını sürdürmeleridir” diye konuştu.

İl Müftüsü Akpınar, Kur’an okumanın, öğrenmenin yasak olduğu devirlerin yaşandığını da hatırlatarak “Kısa bir süre önce, Kur’an öğrenmek için, dini eğitim almak için yaş tahdidi vardı. Bugün isteyen her çocuğumuz Kur’an öğrenebiliyor, din eğitimi alabiliyor. Bugünlerin kıymetini iyi bilelim, şükredelim” şeklinde konuştu. Daha sonra öğrencilerin hazırladığı Kur’an dinletisi, sema gösterisi, ilahiler ve piyesler sahnelendi. Program sonunda Kurs birincisi Elif Ezgi Dadak STmax 1200 watt marka elektrikli bisiklet ile ödüllendirildi. Küçükler arasında da Ecrin adlı öğrenciye akülü araba hediye edildi. Dereceye giren diğer öğrencilere ise 2 adet tablet, fotoğraf makinesi, 9 adet bisiklet, 10 tane hediye çeki ve saat verildi. Dereceye giremeyen öğrencilere de pek çok ödül verildi. Ayrıca cami cemaatine katılıp namazına devam eden öğrenciler de tablet, Romanson ve 2 adet Quantum marka saat ile ödüllendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.