Minik Konyasporlular rekor kırıyor

Minik Konyasporlular rekor kırıyor

Atiker Konyaspor U14 takımı, ligde 16 maçtır yenilgi yüzü görmüyor. Topladığı 44 puanla zirvede yer alan Ömer Ayçiçek’in talebeleri, Konyaspor’un geleceğinin parlak olduğunu gözler önüne seriyor

Bu sezon alt yaş kategorilerinde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Atiker Konyaspor’da U14 takımı öne çıkmaya başladı. 2005 doğumlu çocukların forma giydiği takımda teknik direktörlüğü Ömer Ayçiçek yapıyor. Üç devreli oynanan ve 9 takımın yer aldığı ligde zirveyi kimseye bırakmayan minik kartallar, aldıkları 14 galibiyet ve 2 beraberlikle 44 puan toplayarak en yakın takipçisi Ankaragücü’ne 6 puan, lig üçüncüsü Kayserispor’a ise 16 puan fark atmış durumda. Ligin kalan 8 maçını da rakiplerine üstünlük kurduğu için evinde oynayacak Ömer Ayçiçek ve talebelerinin sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemesi bekleniyor. Milli takım antrenörlerinin de yakından takip ettiği yaş grubuna büyük önem veren Konyaspor Alt Yapı Koordinatörlüğü gerekli malzeme ve araç-gereç yardımında bulunuyor. Maçlardan önce video-analizler yapılarak tam bir futbolcu havasına bürünen çocukların, kendilerini futbola adapte edebilmesi için büyük mücadele ortaya koyuluyor.

‘HERKES BİZİ KONUŞACAK’

Çok kaliteli ve birbirinden yetenekli bir yaş grubuyla çalıştığını anlatan Konyaspor U14 takımı teknik direktörü Ömer Ayçiçek, ‘Futbolumuzun geleceği alt yapımızdan çıkacağı oyunculara bağlı. Kulüplerin mali açıdan sıkıntı çektiği şu günlerde alt yapı bir kez daha değerlendi. Biz de Konyaspor alt yapısı olarak başarılı işlere imza atmaya başladık. Benim çalıştırdığım yaş kategorisinde namağlup ligin zirvesindeyiz. Büyük cevherler var. Kendi yıldızımızı içimizden çıkaracağımıza inanıyorum. Çocuklara gereken ehemmiyeti gösteriyoruz. Hem sosyolojik hem de psikolojik eğitimlerin yanı sıra evrensel futbolun fiziki değerlerinin seviyesine çıkma hedeflerimiz var. Maçlardan önce video analizler yaparak da uyarılarda bulunuyoruz. Çok değil 2-3 yıl sonra bu gruptaki oyuncuların adını sıkça duymaya başlayacağımıza inanıyorum. Herkes bizi konuşacak. Yöneticilerimize de teşekkür etmek istiyorum. Lazım olan malzeme ve araç-gereçleri temin edebiliyoruz. Her hocanın çalışmak isteyeceği bir yerdeyiz ’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.