Mimarlar yeniden  Korumaz dedi

Mimarlar yeniden Korumaz dedi

Mimarlar Odası Konya Şubesi 17. Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Saadet Armağan Güleç Korumaz güven tazeledi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Konya Şubesi 17. Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Cumartesi günü Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapılan genel kurul ardından Pazar günü Mimarlar Odası Konya Şubesinde seçimler gerçekleştirildi. Gerçekleştiren seçimlere mimarlar yoğun ilgi gösterdi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Saadet Armağan Güleç Korumaz güven tazeledi.

MESLEĞİMİZİN SORUNLARINI AKTARDIK’

Gerçekleştiren genel kurulda konuşan Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Saadet Armağan Güleç Korumaz, iki yıl önce aldıkları sorumluluk ile çalışmalarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Çatalhöyük’ten bu yana birçok medeniyetin izlerini taşıyan, Selçuklu Başkenti ve hoşgörünün merkezi Konya’da Mimarlar Odası Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri olarak aldığımız sorumluluğun farkındalığı ve bilinciyle çalışarak geçirdiğimiz iki yılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Geçen bu iki yıl süresince, şehrimize gönülden hizmet edebilme mecrası olarak gördüğümüz ve büyük bir özveriyle, emekle katkı koymaya çalıştığımız kurumumuza en ufak bir değer katabilmenin çabası içerisinde olduk. Bu çabada bizlerle olan tüm üye ve öğrencilerimize Yönetim Kurulumuz olarak gönülden şükran ve teşekkürlerimizi sunarız. Mimarlar Odası Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri olarak aldığımız her türlü karar ve uygulamamızda temel hedefimiz, mesleğin ve şehrin menfaati oldu“ ifadelerini kullandı.

MESLEĞİMİZE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞTIK

Her etkinliklerini üyeler ile bir araya gelme gayesiyle ve mesleğimize katkı koyabilme amacıyla düzenlediklerini ifade eden korumaz, “Üyelerimizden aldığımız güç ve destekle çalışmalarımıza yön verdik. Odamız bünyesinde kurduğumuz komisyonlarda gönüllü ve aktif biçimde çalışan üyelerimize gönülden bir teşekkürü borç biliriz. Gerçekleştirdiğimiz komisyon çalışmalarında, üyelerimizin mesleki anlamda sıkıntı çektiği konuları masaya yatırdık. Yönetmelik, şantiye şefliği, imza yetkileri, müteahhitlik yasası, İmar Barışı gibi kentin ve ülkenin gündeminde yer alan önemli konularla ilgili raporlar hazırladık ve yerel yönetimler ve Bakanlıklara kadar bu çalışmaları ilettik. Gerek serbest gerek ücretli gerek de kamuda çalışan meslektaşlarımızın sorunlarına karşı maksimum hassasiyet ve duyarlılıkla yaklaşmaya ve çözüm üretmeye çalıştık. Oda olarak ilişkilerimizi yerelle sınırlı tutmadık, uluslararası kurumlarla da işbirliği içerisinde olduk, etkinlikler düzenledik. TİKA ve Hollanda Büyükelçiliği ile ortak projelerimiz oldu. Ve Hollanda Büyükelçiliği yeni bir projede tekrar birlikte çalışmak istediklerini belirttiler. Şu an yeni bir proje üzerinde çalışmaktayız. Her etkinliğimizi üyelerimizle bir araya gelme gayesiyle ve mesleğimize katkı koyabilme amacıyla düzenledik. Sizlerden aldığımız güç, azmimizi arttırarak bu meşakkatli yola devam etmemizi sağladı. Sizlerle birlikte olmak bize her zaman keyif ve güç verdi” şeklinde konuştu.

YÖNETMELİKLER İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR

Sürekli değişen yönetmelikler mesleği uygulama şartlarını daha da zor hale getirmekte olduğuna dikkat çeken Korumaz, “Son yıllarda mesleki haklarımıza ilişkin yapılan düzenlemeler ve var olan güvenceler yetersiz kalmakta, kurumsallaşmamış ve sürekli değişen yönetmelikler mesleğimizin uygulama şartlarını daha da zor hale getirmektedir. Haksız rekabet, çalışma koşullarındaki yetersizlik, ülkemizin genelinde var olan ve en çok da sektörümüzü etkileyen ekonomik durum ve bu ortamda yerine getirmeye çabaladığımız mimarlık mesleğimizde hem uygulamada hem de yasal anlamda yaşanılan eksik ve yanlışlar, mesleğimizi çıkmaza sürüklemektedir. Sürekli açılan mimarlık okulları, her yıl sayısı artan kontenjanlar, sahte diploma ile mimarlık hizmeti vermeye çalışanlar, yasal olarak Mimarlık Meslek Yasası’nın olmayışı, ülke genelinde benimsenmiş bir Mimarlık Politikası eksikliği gibi temel sorunlar hala çözülmeyi beklemektedir” diye konuştu. Saadet Armağan Güleç Korumaz başkanlığında Mimarlar Odası yönetimi şu isimlerden oluştu; Ahmet Övet, Ali Babaoğlu, Mümine Feyza Yarar, Muhammet Şerif Öncü, Gökhan Becerik, Muharrem Erhan Öncan. Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri Dilara Aytürk Tulukcu, Cüneyt İnan, Ali Çelik, Aliye Temizci, Hilal Şahin, Seda Karakurt, Muhammet Serdar Yalman.

MESUT TURAN

2824.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.