Mimarlar Odası'nda yeni dönem

Mimarlar Odası'nda yeni dönem

Mimarlar Odası Konya Şubesi 16. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul'da üyelerini çoğunluğunun oyunu alan Armağan Güleç Korumaz başkan seçildi.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen Mimarlar Odası Konya Şubesi genel kuruluna CHP İl Başkanı Barış Bektaş, KOMÜT Başkanı Şaban Topal, oda yönetimi ve mimarlar katıldı. Şube Başkanlığı için Armağan Güleç Korumaz ve Abdullah Naltekin aday oldu.

KAMU SORUMLULUĞU VE YARARINI AMAÇLANIYOR

Genel Kurulda ilk olarak eski başkan Mustafa Kaş bir açılış konuşması yaptı. Mimarlar Odası'nın kuruluşundan bu yana kamu sorumluluğu ve yararını amaçladığını ifade eden Kaş, "Şubemiz tarafından kurumlar arası çalışma ortamlarının oluşturulması ve diyalog önemsenmiştir. Anıtsal yapılarla bezeli, tarihsel başkentlerimizden biri olan şehrimizde yapıların kent kimliğine uygun, tarih ile yarışmayacak bir kent görünümü kazanması önemlidir. Gelişim kentsel dokuyu bozan bir anlayış ile yapılmamalıdır. Kent merkezlerinde çoğunlukla parsel ölçekli yapılan planlarda yoğun bir yapılaşma ve nüfus oluşturulmuştur. Bunun sonucunda başta ulaşım olmak üzere, bütün kentsel işlevler ve şehirsel altyapıyı yetersizlik ve çözümsüzlük sınırlarına dayandırmıştır. Askeri kullanımlardan boşalacak alanlarda bu alanların ve yapıların yeniden kullanımı ve işlevlendirilmesi bir tasarım meselesidir ve yaşamsal kalitenin artması amaçlanmalıdır. Gücünü bin 750'yi aşan üyesinden alan Mimarlar Odası, eleştirilerini sürdürürken, kentimiz adına yapılan her türlü doğru adımda da işbirliği içinde katkısını sürdürecektir" şeklinde konuştu.

YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Armağan Güleç Korumaz ve Abdullah Naltekin'in konuşmalarının ardından Pazar günü yapılan seçimlerde Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu: “Asil üyeler; Saadet Armağan Güleç Korumaz,  Ahmet Övet, Ahmet Kuştepe, Ali Babaoğlu, Mustafa Şahin, Harun Uçmaz, Merve Büyükergen.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.