Mimarlar Odası: Başbakanlık Sarayı Kaçaktır, İskan Verilemez

Mimarlar Odası: Başbakanlık Sarayı Kaçaktır, İskan Verilemez

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Başbakanlık Sarayı kaçaktır, kaçak yapıya da iskan verilemez. Atatürk Orman Çiftliği'nde(AOÇ) Başbakanlık Hizmet Binası dahil, Ankapark dahil hukuka aykırı ve kaçak yapılardır....

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Başbakanlık Sarayı kaçaktır, kaçak yapıya da iskan verilemez. Atatürk Orman Çiftliği'nde(AOÇ) Başbakanlık Hizmet Binası dahil, Ankapark dahil hukuka aykırı ve kaçak yapılardır. Süreçte imzası olan başta Büyükşehir Belediye başkanı olmak üzere, teknik elemanlara kadar dava açacağız. İmar Kanunu ve Anayasa'ya göre suç işlemektedirler.” dedi.

AOÇ'de inşa ettirilen Başbakanlık Hizmet Binası'na iskan başvurusu yapıldığı ve Büyükşehir Belediyesi'ni n iskan hazırlık yaptığı duyumu aldıklarını belirten Tezcan Karakuş Candan, "AOÇ'de kaçak yapılar vardır, bunun aktörleri cumhurbaşkanı ve Melih Gökçek'tir. Kaçak yapıları yargıyı hiçe sayarak yapıyorlar, öte yandan bir balkon çıkması, kaçak kuyu suyu kullanımının üstüne giderken, asıl kaçağı kendileri inşa ediyor." şeklinde konuştu. İskan sürecinde imza atacak teknik elemanlara seslenen Candan, "Meslek örgütleri ile karşı karşıya kalmasınlar kaçak yapı ya imza atmasınlar." dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube İkinci Başkanı Ali Atakan ise devlet zirvesinde kaçak yapılaşmanın ayyuka çıktığı yerin AOÇ olduğunu belirterek, "Bir taraftan hukuk devleti bir taraftan demokrasi diyerek, diğer yandan tüm hukuku yok sayarak kısa bir sürede AOÇ'yi parçalayıp yok etmek anlaşılır değil. Kamuoyu nezdinde uygulamaları meşru değildir." ifadelerini kullandı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Avukatı Gökçe Bolat da AOÇ'de hukuksal mücadeleye devam edeceklerini kaydederek, savcılığa suç duyurusunda bulunmaktan bıkıp usanmayacaklarını vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.