Milyon Dolarlık Tarihi İncil’i Satmaya Çalışırken Yakalandılar

Milyon Dolarlık Tarihi İncil’i Satmaya Çalışırken Yakalandılar

Fatih’te, Suriyeli 2 şahıs, bin 700 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi İncil’i satmaya çalışırken yakalandı. Ele geçirilen İncil’in altın suyu ile papirüs yaprağına yazıldığı ve değerinin 1 milyon dolardan fazla olduğu öğrenildi....

Fatih’te, Suriyeli 2 şahıs, bin 700 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi İncil’i satmaya çalışırken yakalandı. Ele geçirilen İncil’in altın suyu ile papirüs yaprağına yazıldığı ve değerinin 1 milyon dolardan fazla olduğu öğrenildi. Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

İddialara göre Suriye uyruklu 2 şahıs, ellerindeki tarihi İncil’i Fatih’te satmaya çalıştı. Şahıslar 1 milyon dolar istedikleri İncil’i satmaya çalışırken polise olayla ilgili ihbar telefonu geldi. İhbarı değerlendiren Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri, şahısların bulunduğu apart otele baskın yaptı. Şüphelilerin odasında arama yapan polis, yaklaşık bin 700 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi İncil’i ele geçirdi. Yapılan ilk incelememe İncil’deki bazı yazı ve figürlerin altın suyu ile yazıldığı belirlendi. Deri ciltli olan ve papirüs yaprağına yazılı İncil’in 1 milyon doların üzerinde bir değere sahip olduğu tahmin ediliyor. İncil’in detaylı inceleme için konuyla ilgili uzman birimlere gönderileceği bildirildi.

Şüpheli iki Suriyeli Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şahıslar, polis merkezindeki işlemlerin ardından savcılığa sevk edildi. Polis, şahısların IŞİD’e kaynak sağlamak amacıyla tarihi İncil’i satmaya çalıştıkları ihtimali üzerinde duruyor. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.