Milli Takım Sergisi, Büyükşehir Torku Arena’da Açıldı

Milli Takım Sergisi, Büyükşehir Torku Arena’da Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen “1923-2015 Zaman Tüneli’nde A Milli Futbol Takımı Fotoğraf Sergisi” açıldı.

Konya Büyükşehir Torku Arena Basın Toplantı Salonu’nda, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran’ın da katıldığı açılışta araştırmacı-yazar Ömer Altay’ın 1980 yılından bu yana uluslararası spor organizasyonları ve milli maçlarda çektiği fotoğraflar ile A Milli Futbol Takımı’nın 92 yıl boyunca katıldığı milli maçlarda çekilen fotoğraflar sergilendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 40 gün içinde 3. kez gerçekleşen bu tarihi buluşmayı görsel yoğunluklu kültürel bir etkinlikle taçlandırdıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu’ndaki son maçında Konya’da ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. ‘1923-2015 Zaman Tüneli’nde A Milli Futbol Takımı Fotoğraf Sergi’ ile yeni nesilleri Türkiye Milli Futbol Takımı’na emek vermiş geçmişteki portrelerle de tanıştırmayı amaçladık” sözlerini kullandı.

Öte yandan, İzlanda ile yapılan milli maç öncesinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve dünyanın en iyi 5 stadyumu arasında gösterilen Konya Büyükşehir Torku Arena ve çevresi Türk Bayrakları ve “Yükseğe, Daha Yükseğe. Sen Başarırsın” yazılı pankartlarla donatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.