Milli maç için olay yorum: Utanın!

Milli maç için olay yorum: Utanın!

A Milli Futbol Takımımız'ın Letonya ile 1-1 berabere kalarak bir kez daha hüsrana uğradığı karşılaşmadan sonra spor yazarları, Fatih Terim ve ay yıldızlı oyunculara eleştiri yağdırdı. Futbol otoritelerinin görüşleri şöyle:

 


Gelsin büyük final (Hakan Ünsal - Hürriyet)

Milli Takım bol pozisyona girdi ve golü Selçuk attı. Ama bize 1 puanı kazandıran tartışmasız Hakan Balta’dır. Yaptığı 2 inanılmaz müdahele ile belki de maçı kaybedecek iken bize 1 puanı getirdi. Hakan Balta’nın o dokunuşlarının bize çok daha fazla şeyler kazandırdığını ileride göreceğiz. İkinci yarı, Şener’in oyuna girmesi ile ciddi şekilde artan kenar ortalarına, orta sahada oynamaya başlayan Ozan’ın kattığı direnç ile baskı arttı. Çok fazla sayıda pozisyona da girildi. Ama girilen onca pozisyona rağmen gol, ceza sahası dışından geldi. Hesapta olmayan ise, oyunun son bölümünde yediğimiz şaka gibi goldü. Herşeye rağmen, Hollanda’nın yenilmesi bize Büyük Final şansını verdi.


Şans kapıyı çaldı ama (Rüştü Reçber - Hürriyet)

Şimdi önümüzde çok önemli bir maç var. Mutlaka Fatih Hoca bu maçı stratejik olarak oynayacaktır. Fakat herhalde son dakika gelen golün izahını da oyunculara yapacaktır.
Futbol olarak, rakip kim olursa olsun ileriye doğru giden bir ivme gösteriyoruz. Ama geri kalan maçlarda yine de umudumuzu yitirmemeliyiz. Berabere kalsak da ben tüm oyuncularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum. En büyük alkışı da Konyalı taraftarlara gönderiyorum.


Sakin ve sabırlı olamadık (Oğuz Çetin - Vatan)

Hollanda'nın puan kaybettiği günde, öne geçtiğimiz maçı 3 puanla kapatamadık. Arda, Çalhanoğlu, Şen, Töre, Burak ve Selçuk gibi oyuncular bu yetenek ve becerileriyle oyunsal olarak gol atabilmeliydiler. Maalesef goller şutlarla geldi. Kazanma coşkusu, inancı, sürekli gol atma konsantrasyonuyla oynamak; aceleci ve telaşlı oynamak anlamına gelmemeli! Dün gece daha sakin, daha sabırlı oynayabilmeliydik. Bu sabırsızlıklık zaten hücumların, rakip ceza sahası civarı ve içinde gole dönüşmemesinin sebebiydi. Hele ki 1-0 öne geçtiğimiz maçı 3 puanla kapatamamak, Terim ve millilerin en büyük hatasıydı.


Çek bir Letonya (Şansal Büyüka - Milliyet)

Ülkeme üzüldüm, milli takıma üzüldüm, ama açıkçası en çok Konya seyircisine üzüldüm. Fenerbahçe stadında maç oynadık. Galatasaraylı oyuncular milli forma altında küfür yedi. Aslantepe’de oynadık, Fenerbahçeli futbolcular milli formayla küfürden nasibini aldı. Konya seyircisi ay-yıldıza küfür edilemeyeceğini, hiçbir rengin ay-yıldızdan daha büyük, daha kutsal olamayacağını gösterdi... Keşke mutlu olabilselerdi... Ama şunu gösterdiler, sonuçlar ne olursa olsun milli takımın merkezi bundan sonra Konya olsun.


İstatistik ne kadar önemli (Rıdvan Dilmen - Sabah)

Futbol enteresan oyun... Yüzde 67 topla oyna, 31 şutun 11'i kaleyi tutsun ve maç 1-1 bitsin... İki Letonya maçına bak, istatistikler hep yalan... İstatistik futbolda önemlidir belki ama futbol bir oyundur. Adaleti tartışılır. İki Letonya maçına baktığımızda bütün istatistikleri çöpe atarsınız.. Hata yapmadık mı yaptık.. Her türlü hücum oyuncusunu, her türlü hücum opsiyonunu oynattı hoca.. Şener'i alıp kenardan orta şansını yükseltti, Umut'u oyuna sokup 4-4-2'ye döndü. Taktiksel ve bireysel anlamda her şeyi yaptı.. Ama Fatih Terim gibi bir hoca Letonya takımına karşı Mehmet Topal'ı oyuna sokmayı tercih etti. Bu bir Fatih Terim tarzı değildir...


Hakan'a dua edin! (Erman Toroğlu - Sabah)

A Milli Takım'da dünkü maçın kilit adamı Hakan Balta'ydı... Yani bunun için sonun başlangıcı diyebiliriz de... Bizim kale önünde iki tane müdahale yaptı, Türk Milli Takımı'nı resmen ipten aldı. Letonya karşısında iyi oynadık mı? Bence hayır... İyi mücadele ettik mi? Fena değil... Akıllı oynadık mı? Kesinlikle hayır! İkinci yarıda oyuna Şener Özbayraklı girdikten sonra işin rengi değişti. Sağ taraftan çizgiye daha rahat indik. Ama getirdiğimiz toplarda ortada işi bitirecek, golü atacak adamımız yoktu.


Hep aynı senaryo (Levent Tüzemen - Sabah)

Letonya'yı 92 yıldır yenemiyoruz. Buna ister büyü deyin isterse kader olarak değerlendirin.
Ama bir gerçek var ki; Milli Takım olarak üzerimizdeki Letonya lanetini kıramıyoruz. Maç boyu rakibi sahasına hapsettik. İnanılmaz pozisyonlar ürettik. Karşı karşıya akıl almaz goller kaçırdık. Final vuruşlarında adeta ayaklarımız tutuldu. Volkan Şen kaçırdıklarını atsaydı gecenin yıldızı olurdu.


Millet yine acı çekiyor (Ahmet Çakar - Sabah)

Eleştirim asla Fatih Terim'e değil dün gece için. Eleştirinin en büyüğü 1-0'dan sonra skoru korumaya çalışan, onu da elini yüzüne bulaştıran milli takım oyuncularımızda. Selçuk İnan'la harika bir gol atmışsınız bitime 10 dakika var sanki rakip Barcelona'ymış gibi geriye çekiliyorsunuz ve zamana oynuyorsunuz. Utanın! Letonya'nın toplam fiyatı sizin eşlerinize aldığınız otomobillerin fiyatı kadar. Ama kurnazsınız ya 1-0'a maçı bağladık diyorsunuz, maç biterken de dönen topa hakim olamıyorsunuz ve belki de umutlarımızı Konya'ya gömüyorsunuz. Oysa ki 90. dakikada herşey harikaydı.


Hoca kusura bakmasın ama... (Mehmet Demirkol - NTV Spor)

Hoca belli ki dertlenmiş çıkmış ama bu seviyede bir teknik adam için korkunç bir basın toplantısıydı. Allah aşkına hakemle ne ilgisi var? Terim'in basın toplantısında çok sıkıldım ve hiçbir şey anlamadım. Hoca kusura bakmasın ama böyle basın toplantısı olmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.