Milli İttifak'tan Sivas'a uçak fabrikası vaadi

Milli İttifak'tan Sivas'a uçak fabrikası vaadi

Kamalak, “Sivas’a Nuri Demirağ uçak fabrikasını kuracağız. Sivas’ın havaalanına Demirağ Milli uçağı inecek” dedi.

Milli İttifak’ın  Sivas Hükümet Meydanı’nda gerçekleşen Büyük Sivas Mitingine  Alperenler ve Mücahitler akın etti. Büyük bir coşku ve heyecanın olduğu mitingde Saadet bayrakları dalgalanırken, “Başbakan Kamalak” ve “Dik dur eğilme, Yiğidolar seninle” sloganları atıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, konuşmasına iki partinin birlikte seçime girdiklerini belirterek, vatandaşlara seçim pusulasında Saadet Partisi logosuna mührü vuracaklarını hatırlattı. Kamalak ve BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, el ele sahneye çıkarak, vatandaşlara karanfil attı. 

KİM BU NURİ DEMİRAĞ

Türkiye’nin ilk yerli ve milli uçağının 74 yıl önce İstanbul’dan Sivas’a uçtuğunu anlatan  Kamalak, “Ben Sivas’ı iyi bilirim. 2 yıl bu şehirde dekanlık yaptım. Bu bereketli topraklar hep vatansever insanlar yetiştirmiştir. Sadece bir tanesini söyleyeyim: Nuri Demirağ. Kim bu Nuri Demirağ? Türkiye’nin ilk yerli ve milli uçağını üreten adam.  Hem de 1941 yılında. Bu milli uçak ilk uçuşunu nereye yaptı biliyor musunuz? İstanbul’dan Divriği’ye. Yani Sivas’a! Tam 74 yıl önce, İstanbul’dan Sivas’a Türkiye’nin ilk milli uçağıyla geliyor. Peki bunlar ne yapıyor? Amerika’nın, Fransız’ın uçaklarının indiği Sivas havaalanına Nuri Demirağ’ın adını veriyor. Bununla da övünüyor. Sivaslım senin hikâyeni anlatıyorum, senin kahramanını anlatıyorum. Şimdi benim Sivaslım 74 yıl önce yaptığı o uçağı yapamaz mı? Yine yapar, çok daha iyisini yapar Allah’ın izniyle. Peki, bunun için ne lazım? Tek bir şey lazım, milli görüş lazım. milli iktidar lazım” diye konuştu. 

İKTİDARA GELDİĞİMİZDE...

İktidara geldiklerinde Sivas’a Nuri Demirağ Uçak fabrikasını kuracaklarının sözünü veren Kamalak şunları kaydetti: “İnşallah iktidara geldiğimizde, Sivas’a Nuri Demirağ uçak fabrikasını kuracağız. Sivas’ın havaalanına elin Boing’i, Airbus’u değil Demirağ Milli uçağı inecek. Kardeşlerim şöyle çevrenize bir bakın. Caddeler, sokaklar, kaldırımlar bizim ama üzerindeki otomobiller yabancı. Semalar bizim, havaalanları bizim, ama uçaklar yabancı. Denizler bizim, limanlar bizim, ama gemiler yabancı. Ordu bizim, asker bizim, ama elindeki silah, altındaki tank yabancı… Kullandığı jet yabancı! Peki, bu hükümet hala ne ile övünüyor;  "Bu sene 500 bin otomobil aldık" diyor. İşte Milli Görüş farkı bu...”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.