Milli Görüş haktan yana

Milli Görüş haktan yana

Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Altındağ, “Saadet Partisi ne paralelin sağ çizgisinde, ne de sol çizgisinde durur. Milli Görüş her zaman Hakk'tan yana olmaya devam edecektir” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Altındağ, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile ilgili, partinin il binasında bir basın toplantısı düzenledi. 17 Aralık düğümünün halen çözülemediğini dile getiren Altındağ, Saadet Partisi'nin her zaman Hakk'tan yana olduğunu söyledi. Altındağ, Saadet Partisi'ni daima kendi istedikleri bir tarafa çekilmek istendiğini belirterek, "Türkiye 17 Aralık 2013'ten bu yana paralel yapı düğümünü çözmeye çalışıyor. Tarafların ve taraftarların kavgalarında Saadet Partisi bir tarafa çekilmeye çalışılıyor. Milletimizin şunu iyi bilmesi gerekmektedir, Milli Görüş yani Saadet Partisi ne paralelin sağ çizgisinde, ne de sol çizgisinde durur. Milli Görüş her zaman Hak'tan yana olmaya devam edecektir. Saadet Partisi bu kavgada tarafların kınamalarına aldırmadan doğruyu haykırmaya devam edecektir" diye konuştu.

DÜĞÜM BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMEDİ

Paralel yapı düğümünün çözülmesi için hukukun yeniden yapılandırıldığını söyleyen Altındağ, "Biz ne yolsuzluğun ne de tehdidin yanındayız. Biz haklının ve Hakk'ın yanındayız. Bir tarafa yolsuzluk ve rüşvet operasyonları, diğer tarafta meşru bir hükümeti 'paralel yapı' ile yıkma girişimi görülmektedir. İddialar, ithamlar, ihbarlar havada uçuşuyor. Operasyonlar birbirini izliyor. Türkiye son 1 yıldır 17 Aralık düğümünü çözmeye çalışıyor. Bakanların, bakan çocuklarının, bürokratların adlarının geçtiği yolsuzluk iddiaları ve ayakkabı kutularındaki dolarlarla süreç başlamıştı. Kılıçlar çekildi. Manşetler, söylemler, ithamlar ağırlaştıkça ağırlaştı. Hukuk yeniden dizayn edildi. Ama düğüm çözülemedi. Kim haklı, kim haksız sorusu karanlık bir dehlizin içerisinde boğuşmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

41 YIL ÖNCE TARAFIMIZI SEÇTİK

Saadet Partisi'nin tarafını 41 yıl önce belirlediğinin altını çizen Altındağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Saadet Partisi olarak tarafımızı dosta düşmana 1 yıl önce ilan etmiş ve 'Tarafınızı seçin' diyorlar. Biz tarafımızı 41 yıl önce seçtik. Bugün de, ne yolsuzluk ve rüşvetin, ne de tehdit ve şantajın yanındayız. Çıkar kavgaları hiçbir zaman bizim taraf olduğumuz bir durum değildir. Eğer bir kavga varsa, eğer bir süreç varsa biz bu kavganın, bu sürecin ancak milletimizi ilgilendiren tarafında bulunuruz. Biliyoruz ki, 'Hak'tan taraf olmayan, bertaraf olur' demiştik. Ve eklemiştik, 'İstediğimiz şu ki, hukuk yürüsün, yürütülsün ve hak yerini bulsun. Varsa çeteler, varsa gizli yapılanmalar onlar da ortaya çıksın. Ancak şaiyası arşa yükselen, epey zamandır dumanı tütmekte olan yolsuzluk ateşinin, rüşvet belasının, ihale takipçiliğinin, komisyonculuğun da önüne geçilsin. İktidar, siyasi iradenin üzerinde bir takım planlar kurgulandığını hissedip de 'boyun eğmeyeceğiz' dediği gibi, 'biz yolsuzluk yapmayız, yapmadık' da diyebilmelidir. Bu cümleler, berrak bir şekilde kurulamıyorsa, duman yersiz yere çıkmamıştır. Bu ateşin söndürülmesi gerekmektedir.' Varsa yanlış yollara sapanlar ve kirli planlar yapanlar da, varsa yolsuzluğa ve harama bulaşanlar da hesabını versinler."

BERKHAN PARLAK merhabahabe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.