Milli Görüş bu oyunu bozacak

Milli Görüş bu oyunu bozacak

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Türkiye başta olmak üzere, bütün İslam coğrafyasında büyük plan ve organizasyonların yapılmaya çalışıldığını belirterek, “Bu planları ancak ve ancak AGD ve Milli Görüş bozacaktır” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Bölgesel İlçe Başkanları Eğitim Toplantısı’nın Konya ayağı Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya; AGD Genel Başkanı Salih Turhan, AGD Konya Şubesi Başkanı Mehmet Parlak, Saadet Partisi ilçe başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program AGD Konya Şubesi Başkanı Mehmet Parlak’ın konuşmasıyla devam etti. Parlak, AGD’nin bu eğitim toplantılarıyla en gencinden en yaşlısına kadar çok birçok kesime çok ciddi katkılar sağlayacağını söyledi.

IRKÇILIK YAPILMAMALI

Parlak’ın selamla konuşmasının ardından Din-Bir-Sen Genel Başkanı Saadet Partisi GİK Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım, slayt eşliğinde sunum yaptı. İslam coğrafyasında yaşanan gelişmeleri ve İslam’ın temel esasları hakkında bilgi veren Yıldırım; Türkçülük, Kürtçülük ya da Arapçılığın alt kademe olduğunu, en önemli ve üst kademenin Müslümanlık olduğunu söyledi. Osmanlı’nın ırkçılık yapılarak yıkıldığını ifade eden Yıldırım, “Milliyetçilik akımını ortaya çıkararak Osmanlı’yı bölmeye çalıştılar. İslam’da ırkçılık yoktur. Ümmetçi anlayışı vardır. Bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabiliriz. Erbakan Hoca’nın da siyasetini yutmadan hiçbir hükumet başarılı olamaz. Bunu da aklınızdan çıkarmayınız” diye konuştu.

ALLAH RIZASI İÇİN YOLA ÇIKTIK

Önceki gün Kudüs’te mücadele eden iki gencin şehit olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan AGD Genel Başkanı Salih Turhan ise, “Allah bu gençlerin şehadetini kabul etsin. Allah özgür Kudüs’te hep birlikte özgür bir şekilde yaşamayı nasip etsin. İnşallah, AGD ve Milli Görüş’ün çalışmalarıyla Kudüs eski günlerine kavuşacak. Selahattin zamanındaki günlerine kavuşacak. İnşallah Kudüs’te dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar namaz kılmak için biraraya gelecek” dedi. Bu toplantılara katılanların Allah rızası için geldiğini kaydeden Turhan, “Peygamberimizin şu müjdesini size vermek istiyorum. ‘Allah rızası için biraraya gelme noktasında yola çıkan kardeşlerimizin günahları azalır. Sevapları ise çoğalır’ diyor. Bunlar için bizde yollara çıktık. Biz bu toplantıları niçin yapıyoruz? Öncelikle bunları sizinle paylaşmak istiyorum. Muhakkak Allah rızası için yapıyoruz. Ama yolda yürürken, insanlar bizi durdurup soruyor. Siz AGD olarak niçin bu çalışmaları yapıyorsunuz? Bu gibi sorularla karşılaşıyoruz. Herkes farklı bir açıklama yaparsa bütünleşmiş olamayız. Biz bir teşkilatız. İstanbul nasıl düşünüyorsa Van da aynı şekilde düşünmek ve hareket etmek zorunda. Karşımızda büyük bir plan ve organizasyon var. Bu organizasyon başta Türkiye olmak üzere bütün Müslümanlar üzerinde bir oyun var. Büyük İsrail devletini kurmak ve Müslümanların birbirlerine kırdırmak şeklinde büyük bir plan ve organizasyon var. Bunları bozmak için bizimle aynı şekilde disiplinli, programlı ve aynı noktayı hedef alan bir topluluk olmak zorundayız. Herkes farklı noktaya giderse gücümüz oldukça zayıflar. Bu siyonistlere tavrımız bütün illerde aynı olacak” diye konuştu.

AGD VE MİLLİ GÖRÜŞ OYUNU BOZACAK

Türkiye üzerine büyük planların yapıldığına dikkat çeken Turhan, “Ancak ve ancak AGD ile Milli Görüş bu planları bozabilir. Burada herkes binbir sıkıntısı olmasına rağmen burada. Türkiye çok çeşitli yardım kuruluşları farklı görüşleri dolayısıyla bir yerlere savruldu. Ama son 12 yıl içerisinde siz cebinizden verdiniz. Bütün fedakarlıklarda bulundunuz ve buraya kadar geldiniz. Bunların karşılığını hepberaber almış olacağız. İnsanlara hükmetme değil, hizmet etme anlayışı hakim olmalı. 43 milyon gencimiz var. 17 milyon üniversitede, 4 milyon öğrenci ortaöğretimde geride kalan gençler bizim çalışmalarımızı bekliyor. Bunun için planlı çalışmamız lazım. Bunları yaparken de Hz. Peygamber insanlar nasıl davranıyorsa aynı şekilde bizde insanlara o şekilde davranmamız gerekiyor. Yaptığımız çalışmalarda azmimi bilmemiz gerekiyor. Rabbimize karşı sorumluluklarımız var. Bunları yerine getirirken mutlaka hatalarımız var ama bununla birlikte yaşadığımız güzellikler de var. Ahireti yaratan, dünyayı yaratan bir Rabbimiz var. O’nun koyduğu hükümler var. Dünyayı 6 milyar km uzaklıktan çekilen bir fotoğrafa baktığımızda küçücük bir nokta olarak gözüküyor. Nokta büyüklükteki dünyada binlerce insan yatıyor. Lakin insanlar dünyaya hükmetmek istiyor. Bu bakış neticesinde kaybedenler de oldu kazananlar da oldu. Hükmetmek yerine kardeşlik ve barış içerisinde yaşamalıyız” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.