Milli Gazete'nin Suruç Yorumu: BOP, Tıkır Tıkır İşliyor

Milli Gazete'nin Suruç Yorumu: BOP, Tıkır Tıkır İşliyor

Ortadoğu'daki proje çok büyük... Maalesef BOP, tıkır tıkır işliyor... Sıra yavaş yavaş Türkiye'ye geliyor...

İşte, Milli Gazete'nin o haberi:

Gerginliğin sürekli arttığı Suriye sınır bölgemizde dün “kanlı bir gün” yaşandı. Suruç’ta patlayan bomba 30 kişinin canına mal olurken, ülke genelindeki endişeli havayı da iyice artırdı.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde dün saat 11.50 sıralarında, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ‘Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama meydana geldi. 30 kişinin öldüğü patlamanın kaynağının canlı bomba olduğu belirtilirken yaralı sayısının ise 100’ü geçtiği açıklandı.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde dün saat 11.50 sıralarında saatlerinde, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ‘Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama meydana geldi. 28 kişinin öldüğü patlamanın kaynağının canlı bomba olduğu belirtilirken yaralı sayısının ise 100’ü geçtiği açıklandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Suruç’taki patlamayla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi: “Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde bugün saat 12.00 civarında bir terör saldırısı yaşanmıştır. İlk belirlemelere göre saldırıda 28 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100’e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak üzere gereken tüm tedbirleri almıştır. Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne çıkartılacaktır.”

VALİ: ÖLÜ SAYISI 28

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç’taki patlamanın canlı bomba olduğunu kesinleştirdiklerini söyledi. Vali Küçük, ölü sayısının 28’e yükseldiğini belirterek, şöyle dedi:

“Derin üzüntü içerisindeyim. Bu terörü lanetle kınıyorum. Vefat eden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Canlı bomba olduğunu kesinleştirdik. Şu anda 28 ölü var, 100’e yakın da yaralılar var. Bütün yaralılar sağlık kuruluşları ile hastanelere nakledildi onu ifade edebilirim. Canlı bomba ama 18 yaşında mıdır? Yaşı nedir, ne değildir onu henüz ekiplerimiz, güvenlik güçlerimiz tespit için uğraşıyor. Olay çok taze. Kimdir, kimliği hedir, onun hakkında henüz bir bilgimiz yok. Olay yeri inceleme ekibi ve pek çok güvenlik kuvveti, o araştırmayı yapıyor ve netice alacaklar. Netice alınca da kamuoyuyla paylaşacağız.”

Patlamayla ilgili henüz gözaltı olmadığının bilgisini de paylaşan Vali Küçük, şunları söyledi:

“Suruç’a giriş ve çıkışlar vatandaşlarımızın güvenliği için, infiale karşılık kontrol altında. Her türlü provokasyona karşı da vatandaşlarımız uyanık olmalı. Orada güvenlik kuvveti olarak sayıca yeterliyiz. Her türlü tedbiri aldık. Henüz gözaltı yok. Yani olayla ilgili ekiplerimizin incelemesi yeni başladı, gelişmelerden bilgi vereceğiz. Şunu ifade edeyim, devletimiz bütün unsurlarıyla, kuvvetleriyle bölgededir. Yani bütün güvenlik kuvvetleri, jandarmamız arazide, polisimiz hepsi tedbir almıştır.  Daha sonra da tabi hükümetimizin sayın bakanları teşrif edecektir. Şu anda bir infial yok. Suruç’ta hepimiz çok üzgünüz.”

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, BÖLGEYE 3 BAKAN GÖNDERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç’taki patlamanın ardından bölgeye 3 bakan gönderdi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Sayın Başbakanımız olayı yakından takip etmektedir. Olayın hemen ardından Sayın Başbakanımız İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ten Suruç’taki gelişmeler ile ilgili bilgi almıştır. Ardından Sayın Başbakanımız; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e bölgeye gidip olayı yerinde inceleme talimatı vermiştir. Sayın Başbakan yaralıların durumunu da yakından takip etmektedir.” Açıklamada, Suruç’taki gelişmelerle ilgili Başbakanlık’ta, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu başkanlığında bir kriz masası oluşturulduğu, Basbakan Davutoğlu’nun Şanlıurfa Valisi ve Suruç Kaymakamından gelişmelerle ilgili bilgi almaya devam ettiği kaydedildi.

SURUÇ’TAKİ SALDIRININ ARDINDAN ANKARA POLİSİ ALARMDA

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen patlama ardından Ankara polisi alarma geçti. Polis ekiplerine yapılan uyarılarda ekiplerin çelik yelekli ve otomatik silahlı görev yapmaları istendi. Ekiplerin şüpheli kişi ve araçlar üzerinde dikkatli davranmaları istenen uyarıda, ayrıca canlı bomba olayının üzerinde dikkatle durulması gerektiği belirtildi.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen patlama ardından Ankara polisi alarma geçti.  Polis ekiplerine yapılan uyarılarda ekiplerin çelik yelekli ve otomatik silahlı görev yapmaları istendi. Ekiplerin şüpheli kişi ve araçlar üzerinde dikkatli davranmaları istenen uyarıda, ayrıca canlı bomba olayının üzerinde dikkatle durulması gerektiği belirtildi.

Milli Gazete

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.