Milli Gazete'den bomba manşet!

Milli Gazete'den bomba manşet!

Milli Gazete İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen'in sözlerini birinci sayfasına taşıdı. Haberde, Türkiye ile karşılıklı ticaret hacminin iki senede yüzde 25’ten fazla arttığına dikkat çekildi.

Kamuoyuna verilen “kriz” mesajlarına rağmen, Türkiye’nin İsrail’le ticaret aşkı bitmiyor, devamlı artıyor. İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Türkiye-İsrail ticaret hacmindeki düzenli yükselişle ilgili olarak “Hükümetler arasındaki siyasi krize rağmen Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret büyüyor” diyerek malumu ilam ederken, iki ülke arasındaki ticaretin daha fazla gelişmesini istediklerini belirtti.
 
Milli Gazete İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen'in sözlerini birinci sayfasına taşıdı. Haberde, Türkiye ile karşılıklı ticaret hacminin iki senede yüzde 25’ten fazla arttığına dikkat çeken Cohen, hizmet sektörü ve yatırımlar da dikkate alındığında rakamın daha da büyüdüğünü kaydetti.
 
Milli Gazete birinci sayfadan haberin altına da şu notu düştü: Kamuoyuna yönelik beyanlarında 'İsrail Karşıtı' izlenimi veren hükümet, iş icraata gelince Türkiye'ye İsrail'e en sıkı fıkı olunan dönemini yaşatıyor. 'Ortadoğu'nun bağrındaki paslı hançer' İsrail, ABD'den gördüğü karşılıksız yardımların yanında, Türkiye ile sürekli ticaret hacmi sayesinde nefes alabiliyor. İsrail İstanbul Başkonsolosu'nun açıklamaları da, Türkiye-İsrail ticaretinin giderek büyüdüğünü teyit ediyor.

İşte Milli Gazete'de yer alan o haber:
 
Krize(!) Rağmen ticaret büyüyor
 
İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, “Hükümetler arasındaki siyasi krize rağmen Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret büyüyor” diyerek malumu ilam ederken, iki ülke arasındaki ticaretin daha fazla gelişmesini istediklerini belirtti. 2007’de iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2.8 milyar dolar olduğunu söyleyen Cohen, 2014 sonu itibarıyla bu rakamın 5.5 milyar dolara ulaştığını söyledi. Türkiye ile karşılıklı ticaret hacminin iki senede yüzde 25’ten fazla arttığına dikkat çeken Cohen, hizmet sektörü ve yatırımlar da dikkate alındığında rakamın daha da büyüdüğünü kaydetti.
 
Türkiye, İsrail’le en sıkı fıkı dönemini yaşıyor
 
Kamuoyuna yönelik beyanlarında “İsrail karşıtı” izlenimi veren hükümet, iş icraata gelince Türkiye’ye, İsrail’le en sıkı fıkı olunan dönemini yaşatıyor. “Ortadoğu’nun bağrındaki paslı hançer” İsrail, ABD’den gördüğü karşılıksız yardımların yanında, Türkiye ile sürekli artan ticaret hacmi sayesinde nefes alabiliyor.
 
2014 Rekorların Yılı Oldu
 
Siyasi iktidar, 2009’daki “one minute” hadisesiyle birlikte İsrail’le kriz yaşıyor görüntüsüne oynarken, ticareti devamlı büyüttü. “Alçak koltuk krizi” ile kopma noktasına geldiği iddia edilen ilişkiler, her nedense bir türlü kopmadı. İsrail’in 2014’te Gazze’ye yaptığı saldırının ardından İsrail’le diplomatik ve ticari ilişkileri kesen Güney Amerika ülkeleri örneğine rağmen, Türkiye kılını kıpırdatmadı, kıpırdatamadı. İsrail’le ticaret hacmi, 2009’da biraz geriler gibi olsa da 4 milyar lira olurken, 2010’da 5.2 milyar lira, 2011’de 7.5 milyar lira, 2012’de 7.3 milyar lira, 2013’te ise 9.7 milyar lira olarak gerçekleşti. 2014 yılı ise İsrail’le ticarette rekorların alt üst edildiği bir yıl oldu ve ticaret hacmi 12 milyar lira seviyesine ulaştı.
 
Türkiye – İsrail ticaretinin giderek büyüdüğünü teyit ediyor.
 
Kamuoyuna verilen “kriz” mesajlarına rağmen, Türkiye’nin İsrail’le ticaret aşkı bitmiyor, devamlı artıyor. İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Türkiye-İsrail ticaret hacmindeki düzenli yükselişle ilgili olarak “Hükümetler arasındaki siyasi krize rağmen Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret büyüyor” diyerek malumu ilam ederken, iki ülke arasındaki ticaretin daha fazla gelişmesini istediklerini belirtti. 2007’de iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2.8 milyar dolar olduğunu söyleyen Cohen, 2014 sonu itibarıyla bu rakamın 5.5 milyar dolara ulaştığını söyledi. Türkiye ile karşılıklı ticaret hacminin iki senede yüzde 25’ten fazla arttığına dikkat çeken Cohen, hizmet sektörü ve yatırımlar da dikkate alındığında rakamın daha da büyüdüğünü kaydetti.
 
İsrail En Çok Kimyasal Satıyor
 
İsrail’in Türkiye’ye ihracatının yüzde 70’ini kimyasallar oluştururken, plastik ve lastik mamulleri ihracatı da yüzde 9’u buluyor. İsrail, Türkiye’ye yüzde 6.5 oranında elektrikli ekipmanları satışı yapıyor. İsrail’in Türkiye’den aldıkları arasında ise plastik, lastik, mineral, tekstil, beton, seramik, cam makineleri ve otomotiv sektörü mamulleri yer alıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum