Milli Emlak'a devredildi

Milli Emlak'a devredildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı U. İbrahim Altay, “ASELSAN Konya'nın bulunduğu yaklaşık 1 buçuk milyon metrekarelik arazi, Konya sanayisinin gelişimi için Milli Emlak'a devredildi” dedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2019 TEKNOFEST kapsamında üniversiteler ve liseler arasında düzenlenen roket yarışması için geldiği Aksaray programı sonrasında Kulu’da incelemelerde bulunarak; Konya ASELSAN yatırımları, ASELSAN arazisinin etrafındaki bölgenin Karma Endüstri Bölgesi ilan edilmesi ve Kulu Organize Sanayi Bölgesi yatırımı hakkında açıklamalarda bulunarak müjdeler vermişti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Konya hakkında verdiği müjdelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yeni kurulan Konya ASELSAN’dan sonra etrafının Karma Endüstri Bölgesi ilan edileceğini duyurmasının ardından yaptığı değerlendirmede, “ASELSAN Konya’nın bulunduğu arazi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir arazi ve bedelsiz olarak Milli Emlak'a devredilmişti. ASELSAN'a tahsisi gerçekleştirildi. Şimdi bu bölgede bulunan 1,5 milyon metrekarelik araziyi, yine Konya sanayisinin gelişimi için Milli Emlak'a devrediyoruz. Konya’da böyle önemli bir yatırımın başlangıcını yaptıkları için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, ASELSAN’a ve Konyalı iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

KARMA ENDÜSTRİ SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni kurulan ASELSAN Konya’nın Konya için önemli bir başlangıç olduğunun altını çizerek, “ASELSAN, Konyalı iş adamlarımızla birlikte Konya’da önemli bir yatırım gerçekleştiriyor. Konya sanayisi; bilim ve teknolojiye ulaşması, bilgi birikiminin artması açısından önemli bir mesafe kat ediyor. ASELSAN Konya’nın bulunduğu arazi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir arazi ve bedelsiz olarak Milli Emlak'a devredilmişti. ASELSAN'a tahsisi gerçekleştirildi. Şimdi bu bölgede bulunan 1.5 milyon metrekarelik araziyi yine Konya sanayisinin gelişimi için Milli Emlak'a devrediyoruz. Ve bu bölgede bir Karma Endüstri Sanayi Bölgesinin kurulmasını bakanımız açıkladı. Konya’da böyle önemli bir yatırımın başlangıcını yaptıkları için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ve ASELSAN’a ve Konyalı iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz. Konya, bu modelle aslında yeniden bir araya gelmeyi, birlikte iş yapma kapasitesini tüm Türkiye’ye duyurmuş oldu. Karma Endüstri Bölgesiyle birlikte inşallah Konya’mıza nitelikli sanayi kuruluşları ve nitelikli üretim gelecek. Böylece Konya’nın üretimi için de önemli bir AR-GE ve teknolojiye de sahip olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamalarına yer verdi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum